Građevinska inspekcija na stadionu Zemuna: Zid pao zbog dotrajalosti, biće prijava protiv odgovornih

Klub iz Gornje Varoši je korisnik parcele na kojoj se obrušila ograda

  • 5
Građevinska inspekcija, stadion Zemuna Foto: Beoinfo, Sekretarijat za informisanje

Građevinska inspekcija grada Beograda hitno je izašla na lice mesta u Dobanovačkoj ulici u Zemunu, gde je rano jutros pao zid stadiona FK Zemun i oštetio nekoliko parkiranih automobila.

Posle uviđaja inspektori su se oglasili saopštenjem.

- Na katastarskoj parceli čiji je korisnik fudbalski klub Zemun, prema Dobanovačkoj ulici, došlo je do urušavanja ogradnog zida u dužini od oko 40 metara. Građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove je utvrdio da je zid izgrađen opekom i da je usred dotrajalosti i neodržavanja devastiran, te je došlo do obrušavanja jednog njegovog dela - saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Građevinska inspekcija, stadion Zemuna Foto: Beoinfo, Sekretarijat za informisanje

- Građevinska inspekcija je postavljanjem službene trake obeležila prostor oko zida prema Dobanovačkoj ulici. Trenutno se na terenu nalaze radnici JКP "Gradska čistoća" koji raščišćavaju teren. Građevinska inspekcija je ostavila poziv fudbalskom klubu Zemun, koji je korisnik parcele na kojoj se nalazi urušeni zid, a nakon što bude završen zapisnik biće doneto rešenje o preduzimanju odgovarajućih mera u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji.

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove naglašavaju da će, nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica, prema odgovornim licima biti preduzete zakonom propisane mere.

Video: Pao zid stadiona FK Zemun, pričinjena velika šteta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    4. april 2021 | 16:54

    A zasto niko nije preventivno proverio zid? Preventiva je u Srbiji misaona imenica.

  • Kinez

    4. april 2021 | 18:51

    Sad opstina pere ruke i ogradjuje se... a realno je najgora opstina u Beogradu, vec 10 godina na celu su neskolovani stranacki ljudi, Zemun je postao divlji zapad, upropastili su ga dodjosi...

  • da

    4. april 2021 | 17:07

    Normalno da ce da padne kad je sagradjen jos za vrem kraljevine Jugoslavije.Kada nam se liga svela samo na Zvezdi i Partizan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA