≫ 

Koga će tokom 164. večitog derbija posebno gledati skauti Juventusa, Intera, Dortmunda...

Ima se šta i videti na svetkovini srpskog fudbala

  • 4
Igrači Zvezde i Partizana koje će juriti skauti Foto: Marko Jovanović, Wikipedia, MN Press

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigraće 164. Večiti derbi u sredu, 7. aprila (18.00, Arena Sport 1, B92) na stadionu "Rajko Mitić", na utakmici neće biti publike ali je najavljen veliki broj skauta koji će "iz prvog reda" pratiti situaciju.

Svaki večiti derbi ima svoju težinu i svaki ima značaj, ovoga puta je u pitanju titula. Zvezda ima prednost od devet bodova na tabeli, ali do kraja prvenstva je ostalo još devet utakmica (uključujući i derbi), tako da bi Partizan pobedom zakomplikovao sve.

S druge strane, ukoliko Zvezda dobije to bi značilo da je titula praktično osigurana jer teško je verovati da će tim izgubiti pet od poslednjih osam utakmica, a pritom nije poražen cele godine u domaćem šampionatu.

Bez obzira na to što neće biti publike na stadionu, veliko interesovanje vlada za ovom utakmicom, što govori i činjenica da će lože na stadionu biti ispunjene skautima.

Koga će gledati u Crvenoj zvezdi?

Crvena zvezda i Dejan Stanković su dali šansu nekolicini mladih fudbalera, oni su oduševili svojim partijama i uskoro će doći vreme za naplatu, najverovatnije u milionskim transferima.

Jedan od igrača koji ove sezone igra u kontinuitetu je Veljko Nikolić.

Veljko Nikolić Foto: Marko Jovanović

Igrač iz veznog reda kome je primarna pozicija ofanzivni vezista, ali neretko je igrao i nešto povučenije, tako da je u stanju da pokrije ceo vezni red.

Očekuje se da će biti starter na derbiju, a do sada je odigrao 38 utakmica u svim takmičenjima i postigao je pet golova uz tri asistencije. 

Od ovog fudbalera Crvena zvezda bi mogla da prihoduje ozbiljnu svotu novca.

Prema Transfermarketu, Nikolićeva trenutna cena na tržištu je 3.000.000 evra. 

Drugi fudbaler iz Zvezde koji bi mogao biti zanimljiv mnogima je još jedan vezista Njegoš Petrović.

Njegoš Petrović Foto: Marko Jovanović

Za razliku od Nikolića, Njegoš je fudbaler koji je zadužen za odbranu. Međutim, često voli oprobati i šut koji je njegovo najjače oružje. U to su se uverili fudbaleri Genta, kada je Njegoš postigao gol nakon samo 53 sekunde meča.

Njegoš je do sada u svim takmičenjima odigrao samo jednu utakmicu manje od Veljka Nikolića, ali je odigrao 600 minuta manje i pritom njegova statistika nije baš na zavidnom nivou.

Već je bilo govora oko odlaska Petrovića, međutim, ipak je ostao u Zvezdi, ali pitanje je koliko će još klub moći da ga zadrži pogotovo ukoliko stigne ozbiljna ponuda.

Vrednost Njegoša Petrovića po Transfermarketu je 2.500.000 evra.

Treći fudbaler i još jedan vezista, međutim, ovoga puta je u pitanju vezista sa krajnje ofanzivnim karakteristikama - Željko Gavrić.

željko gavrić Foto: MN Press

Gavrić ove sezone igra po sistemu "toplo-hladno", bilo je trenutaka kada je bio glavna figura utakmice, ali takođe je bilo i onih kada se nije znalo da li je uopšte prisutan na terenu.

Konkurencija u vidu Bena i Kataija je uzela maha u njegovom još većem dokazivanju, međutim, Gavrić je postigao pet golova i imao je tri asistencije na 22 odigrane utakmice u domaćem šampionatu.

Kao i za Njegoša, celo leto su se vodile spekulacije da će on otići iz Zvezde za "smešan" novac koji je iznosio mnogo manje od njegove prave vrednosti.

Pitanje je da li će Stanković pustiti Gavrića u derbiju da pokaže šta ume i da podigne sebi cenu za još koji milion.

Trenutna vrednost Gavrića po Transfermarketu je 4.000.000 evra.

Koga gledati u Partizanu?

nemanja jović Foto: MN Press

Kod Partizana je situacija malo drugačija, Stanojević se još uvek oslanja na iskusnije igrače, međutim, najavljene su promene koliko već od naredne sezone.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević već je povukao neke poteze na zimu i pustio je Nemanju Jovića u prvi tim, a ovaj mu se odužio na sjajan način.

Trenutno možda i najveći "biser" u redovima crno-belih je momak rođen u Zvorniku 2002. godine.

Od februara je uvršten u prvi tim, do sada je odigrao 11 utakmica, postigao je čak četiri gola i podelio dve asistencije.

Trenutna vrednost na Transfermarketu je 300.000, ali cena je iz decembra, što znači da ta cifra sada verovatno ima još jednu nulu.

Izuzev Jovića, Partizan nije uspeo još uvek da afirmiše nekog mladog fudbalera u domaćem prvenstvu.

Nikola Štulić je još jedan fudbaler od kog se mnogo očekuje u budućnosti, rođen je 2001. i igra na poziciji napadača.

Nikola Štulić Foto: FK Partizan

Štulić je do sada dobijao šanse "na kašičicu", ni na jednoj utakmici nije odigrao svih 90 minuta.

Zabeležio je 11 nastupa, a u igri je proveo 234. minuta, što znači da u proseku provodi nešto više od 20 minuta u igri.

Ipak, uspeo je da postigne pogodak i to za pobedu protiv Čukaričkog od 1:0.

Trenutna vrednost ovog fudbalera po Transfermarketu je 400.000 evra.

Jedan od fudbalera koji ne igra na nivou na kom se to od njega očekuje i poslednji na našoj listi je Lazar Pavlović.

Lazar Pavlović Foto: MN Press

Pre dve godine, Savo Milošević je u startnu postavu ubacio tada momka koji nije napunio ni 18 godina, a na leđima je nosio broj 10.

U pitanju je bio upravo Lazar, odigrao je sjajnu utakmicu, pa su počela već poređenja s mnogim fudbalerima. Dobio je šansu i u kupu Srbije, pa potom i u Ligi Evrope, svaku utakmicu je koristio maksimalno.

A onda odjednom je došlo "zatišje".

Ove sezone je odigrao samo 13 utakmica i zabeležio je tek jednu asistenciju. Očekuje se da će proraditi u skorije vreme.

Trenutna vrednost po Transfermarketu je 1.000.000 evra.

Video: Novi ugao dosuđenog penala za Zvezdu: Da li je iz njega situacija jasnija?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gatara

    6. april 2021 | 15:18

    Koga ima da gledaju u ovoj kukuruz ligi..

  • Realno

    6. april 2021 | 16:20

    Al' spinujete priču sa imenima Juventus, Lion, Benfika itd...Budimo realni da trenutno možda ima interesovanje od Augzburga, Crotone-a, Herenveen-a i slično...Na kraju odlaze u Segundu, Championship itd...

  • real no

    6. april 2021 | 18:07

    Vodite Nikolića, kolko daju-daju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA