≫ 

Vinisijus kao Ronaldo udarao po Liverpulu i najavio kraj Klopove ere, nadmeni Gvardiola se provukao

Odigrani su prvi mečevi četvrtfinala elitnog takmičenja, slavili domaćini

  • 13
FK Real Madrid - FK Liverpul Foto: Tanjug/AP

Real je savladao Liverpul u Madridu u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona sa 3:1 i pored ubedljive zalihe pred revanš otvorio i logično pitanje - da li je zlatna era Jirgena Klopa na Enfildu već gotova?

Izgledalo je bajkovito biti navijač Liverpula tamo negde prošlog leta, kada je Ligi šampiona pridodat i pehar prvaka Engleske, koji se čekao 30 godina dominatnim izdanjem u Premijer ligi, ali otkako je cilj ostvaren i pehar vraćen u Mersisajd, čitav tim kao da se demotivisao, izduvao, raspao...

OK nema Virdžila van Dajka zbog teške povrede, ali kako pojedinci igraju ove sezone i koliko su van forme i to nosioci igre poput Salaha, Manea ili Firmina, pa i Vajnalduma koji odlazi na leto, teško da bi im i snažni Holanđanin pomogao da izbegnu poraz kakav su doživeli u Madridu.

Real je opet bio Real. Ono što volimo kod njega kada ga gledamo u tim magičnim belim dresovima, a iako ih mnogi ne smatraju favoritima, videćete, opet će dogurati daleko. Zinedin Zidan, taj magični osvajač tri vezane Lige šampiona, odavno je apsolvirao kako se nižu pobede i pehari u ovom takmičenju, pa je sjajno posložio svoju prekaljenu mašineriju.

Kros, Modrić i Kazemiro ponovo su "pojeli" vezni red Liverpula, Načo i Eder Militao, prinudni tandem u srcu odbrane (u odsustvu Ramosa i Varana), bio je kao sat bez obzira na primljeni gol, ma čitav tim je odigrao za visoku ocenu.

Pomogao im je i Liverpul sa dve početničke greške u prvom poluvremenu. Dve sjajne lopte Tonija Krosa i kiksevi Netanijela Filipsa u 27. minutu za majstorski gol Vinisijusa Žuniora, zatim i greška Trenta Aleksandera Arnolda u 36. za šetnju Asensija u mrežu i glavobolju Jirgena Klopa čiji je tim bio pred debaklom.

Nije Nemac čekao poluvreme, ubacio je Alkantaru umesto Keite već u 42. minutu, a Liverpul zaigrao bolje u nastavku. Brzo su i došli do pogotka za 2:1 posle akcije Žote za Salaha i igrali dobrih 20-ak minuta sve dok Vinisijus Žunior, brazilski vragolan opet nije pokazao da izrasta u Kristijana Ronalda.

Sjajno su u 64. minutu kombinovali Modrić i Žunior, a Brazilac kroz noge nesrećnog Filipsa postavio konačnih 3:1 i tako ubio nadu Liverpula u preokret i novo čudo. Real je do kraja kontrolisao igru i dešavanja, podsetio na dane kada je s lakoćom osvajao Ligu šampiona i nagovestio da bi vođen sjajnim Zidanom opet mogao da ponovo taj uspeh.

Pep se kockao s Milionerima i provukao zbog sudije

Posle Menhengladbaha, Mančester Siti je uspeo da dobije još jednu Borusiju, i to onu iz Dortmunda koja se hrabro nosila sa znatno kvalitetnijim rivalom, ali nije uspela da ga iznenadi - 2:1.

Možda je mogao rezultat da bude bolji po goste da im je rumunski sudija Hačegan bio naklonjen, ali je u 37. minutu posle duela mladog Engleza Belingema i golmana Edersona, komšija "sačuvao glavu" brazilskom golmanu iako se na usporenom snimku vidi da ga igrač Borusije nije dotakao.

Ali sama je kriva Borusija što na revanš putuje sa golom zaostatka bez obzira što ga je dala u gostima. Olako je Emre Džan u 19. minutu poklonio loptu Marezu na sredini terena, a posle sjajne i ubitačne kontre Alžirac poslužio De Brujnea koji je postigao vodeći pogodak za Građane.

Nije se Gvardiolin tim preterano naprezao na ovom meču. Individualni kvalitet je svakako na strani Engleza, posebno jer na drugoj strani nema jednog od najboljih Džejdona Sanča koji je povređen, ali je golman Milionera Marvin Hic sa nekoliko intervencija sprečio ubedljiviji poraz.

Borusija se hrabro "pobila", mladi Haland imao lepu priliku u 48. minutu da nastavi svoju seriju golova u Ligi šampiona, ali je i Ederson bio na mestu.

Najbolje prilike za Građane na meču propustili su Fil Foden u 65. i Kevin De Brujne u 76. a naravno kako to u fudbalu biva kazna je usledila u 84. minutu kada je Haland proigrao Marka Rojsa, a ovaj zatresao mrežu Građana u Ligi šampiona posle 778 minuta!

Ipak, Siti je uspeo u finišu nekako da ga umuva i odnese gol prednosti na revanš. Bivši vezista Borusije Ilkaj Gundogan je primio dugu loptu i spustio za Fila Fodena koji je postigao gol koji je zaslužio, pa su Milioneri ostali bez nagrade. Surovo, ali i to je Liga šampiona...

Video: Biće vatreno na terenu, a tek u loži: Devojke i žene fudbalera Zvezde i Partizana prsa u prsa!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Don

    6. april 2021 | 23:00

    Ekipa kao sto je Luverpul da ne moze krstene stopere da nadje? 3 gola su im poklonili, nije Real toliko dobar koliko Liverpul lose igra.

  • Liga sampiona

    6. april 2021 | 21:51

    Ja ovom Felixu Brihu ne bi dao ni seosku ligu da sudi!!!

  • EL NINJO

    6. april 2021 | 21:19

    Liverpool trenutno igra očajan fudbal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA