Dortmundu poništen čist gol, ali VAR iz jednog razloga nije mogao da se koristi

Čini se da je rumunski sudija Hategan napravio grešku

  • 5
Ovidiu Hategan Foto: AP/Tanjug

Veliku pažnju privuklo je prvo poluvreme četvrtfinalnog meča Lige šampiona između Mančester Sitija i Borusije iz Dortmunda!

Građani su vodili 1:0 golom Kevina de Brujnea, ali društvene mreže su se usijale zbog poništenog gola Džuda Belingenma u finišu prvog poluvremena za izjednačenje.

Sudija Hategan svirao je faul nad golmanom Edersonom i dao je žuti Belingemu, mada se na snimku jasno vidi da je krilni napadač Milionera jednostavno bio brži od brazilskog golmana.

Mnogi su se zapitali i zašto VAR tehnologija nije korištena. Međutim, ona nije mogla da se pozove, jer je rumunski sudija svirao faul i pre nego što je Belingem ubacio loptu u mrežu.

U takvim situacijama VAR se jednostavno ne koristi, jer ne bi ništa mogao da dokaže. Čak i da je pokazao da je Hategan pogrešio, ne postoji mogućnost da se Borusiji da lopta u kaznenom prostoru. A gol ne može da bude zbog ranijeg prekida igre. Da je Hategan svirao nakon što je lopta ušla u mrežu, tu bi VAR verovatno pomogao gostima.

Tokom meča, znači nedugo posle te situacije u kzanenom prostoru, na Tviteru se oglasio i Džadon Sančo koji već duže vreme ne igra za Milionere zbog povrede.

Svojom izjavom da bi "sudiju trebalo proveriti", jasno je stavio do znanja šta misli o celoj situaciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA