≫ 

Šta je obeležilo dan derbija: Stanković kaže da nema straha, Stanojević priznao da nije lepo spavao

Najzanimljiviji detalji pred 164. večiti derbi

  • 18
Zvezda Partizan, veciti derbi 2021 Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press/Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastaće se danas u derbiju 30. kola Superlige, što će biti 164. put da se beogradski večiti rivali sastaju u borbi za bodove.

Zvezda dočekuje crno-bele sa devet bodova prednosti i pobeda, ali i nerešen rezultat, bi sasvim izvesno doneli četvrtu uzastopnu titulu. S druge strane, Partizanu igra samo pobeda ukoliko žele da unesu dramu u finiš prvenstva.

Crveno-beli nisu pobedili u derbiju još od maja 2019. godine, a za to vreme, računajući i Kup, videli smo tri trijumfa Partizana i dva remija. Poslednji susret jesenas završen je rezultatom 1:1.

U nastavku pogledajte i šta je sve obeležilo dan derbija:

Tok dana

17.00 - Posle Aleksandra Stanojevića, i Dejan Stanković je za kamere Arena Sporta dao izjavu pred derbi.

- Kako se to priprema, radi se na samopouzdanju, igri, automatizmu, malim detaljima i kada ti glava bude mirna, kada nema straha, kada se taj strah pretvori u adrenalin, adrenalin se pretvori u snagu. Momci su odlični, zaslužuju pobedu. Opet, derbi je uvek čudan, nikad ne znaš šta će da donese, ali mi idemo na pobedu, 90 minuta poštene igre.

- Pripremamo se, radili smo dosta pre meča. Rekao sam i na konferenciji, radimo samo na onome što može da nam doprinese na terenu, težimo da budemo bolji, normalne tenzije ima, ali samo da budemo fokusirani na teren. Ništa se nije promenilo, ne biram put kako ćemo doći do cilja, a cilj je titula, da li ćemo igrati dobro ili loše, bitno je da odradimo šta smo se dogovorili, da li će biti lepo ili ružno, videćemo na terenu.

16.45 -Stanojević pred derbi: Nisam spavao!

Trener Partizana dao je izjavu na Marakani pred derbi i priznao je da nije lepo spavao.

- Osećam se kao u stara dobra vremena, lep je osećaj, uzbuđen sam, ipak je čast biti deo ovakvog spektakla. Obično spavam dobro pred derbi, ali sinoć nisam, imao sam razmišljanja. U dobroj smo formi i oni i mi, ali nikada ne znate u kakvom pravcu će derbi da krene, mi ne smemo da kalkulišemo, igra nam samo pobeda, probaćemo, može da izgleda da ćemo da kalkulišemo, ali mi moramo da se borimo. Ajde da vidimo šta nam fali za titulu, da se borimo i da vidimo posle meča.

15.30 - Ponovo se menjaju kvote! Počelo je sa 2,55 na Zvezdu, onda je kvota pala na 2,40, da bi sada, dva i po sata pred derbi ponovo skočila na 2,50! Na Partizan je istovremeno kvota pala i sada je 2,90. Ovde pogledajte i kakva je ponuda kada su u pitanju strelci na derbiju, gde je najmanja kvota na Falćinelija i Kataija iz Zvezde, kao i na Asana i Holendera iz Partizana.

15.18 - Aleksandar Dragović se oglasio iz Nemačke, pružio je podršku Zvezdi!

Defanzivac Leverkuzena nikada nije krio koliko voli Zvezdu za koju bi mogao da zaigra na leto, a pred 164. večiti derbi oglasio se putem Instagrama.

Naime, on je na svom "storiju" okačio zastavu Delija, napisao da je Zvezda jedna familija, a podelio je i citat "Duhom Marakane porazi Partizane."

14.48 - Dve zanimljive vesti iz Humske:

- Dan pred derbi, predsednik Partizana Milorad Vučelić je bio u sportsom centru i pružio je podršku igračima pred meč sa Zvezdom.

- Takođe, na dan derbija u Partizanu je svim selekcijama naloženo da obaveze u SC završe do 14 časova i napuste Teleoptik kako bi prvi tim imao potpuni mir za pripremu i polazak na stadion "Rajko Mitić."

14.42 - Najlepše navijačice Zvezde i Partizana među poznatim i anonimnim devojkama: Ovaj derbi svi obožavaju!

Zbog njih je večiti derbi još vatreniji na društvenim mrežama. Na dan derbija Srbija se deli na crveno i crno-belo, a pripadnice lepšeg pola, od poznatih do nepoznatih devojaka, ne kriju svoje opredeljenje i javno ističu koliko vole svoj klub i raduju se golovima omiljenih igrača.

Najlepše navijačice među poznatim devojkama:

Najlepše navijačice Zvezde i Partizana među manje poznatim devojkama:

14.15 - ANKETA: Kako će se završiti 164. večiti derbi?

13.55 - Telegraf je izašao na ulice Beograda i pitao navijače šta misle koji će rezultat derbija biti. Anketu možete pogledati u videu ispod:

13.32 - Sneg u aprilu na dan derbija nije nikakva novost, jer smo 1997. godine imali meč između Zvezde i Partizana koji je, pred oko 30.000 navijača, počeo po idealnom vremenu, da snežna oluja u finišu iznenadila igrače.

Zanimljivo, gol za Zvezdu u porazu od 2:1 dao je Dejan Stanković, sadašnji trener crveno-belih. Na taj način je srušio i rekord Ivive Kralja. Opširnije OVDE.

13.09 - Zanimljivo, novi večiti derbi bi mogli da imamo već 21. aprila s obzirom na to da je FSS objavio da Zvezda i Partizan mogu da se sastanu u polufinalu Kupa.

12.45 - Nekadašnji trener Zvezde Milorad Kosanović isprozivao je večite rivale:

- Posle derbija biće kao u rijaliti programu: može biti samo jedan! Jedna serija pobeda, ili obe, biće prekinuta i to je valjda najveća draž predstojećeg odmeravanja snaga. Nisam ubeđen da će biti posebno blistava partija. Sve je produkt očajne i glomazne lige. Ako ćemo realno, oba kluba imaju ogromne privilegije i bilo bi čudno da ne pobeđuju. Iza njih su logistika, budžetski novac, kupuju koga i koliko hoće. A opet, pogledajte prethodno kolo: i Zvezda i Partizan do prednosti su došli golovima iz sumnjivih penala. Ništa novo. Merilo je Evropa, a tamo ih nema. Znači, sve je badava.

12.35 - Obojica trenera su bili na slatkim mukama kada su u pitanji sastavi. One zvanične očekujemo negde oko 17 časova, dok vam u nastavku donosimo one projektovane:

Fudbalska postava Zvezda, sastav 2021 Ilustracija: Nikola Jovanović
Fudbalska postava Partizan, derbi 2021 Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

12.21 - Iako je sneg iznenadio u utorak veče i prekirio Marakanu, iz Zvezde su poručili da će teren biti "top". Dokaz za to su i fotografije sa najvećeg srpskog stadiona koje možete pogledati OVDE.

12.17 - Kao što je Telegraf prvi i javio, utakmicu će suditi Novak Simović. Biće mu ovo peti večiti derbi, poznato je da je lak na penalima i kartonima, a u nastavku pogledajte i neke zanimljivosti o ovom sudiji iz Lovćenca.

12.08 - Selektor Dragan Stojković Piksi neće doći na utakmicu, iako ga je golman Partizana Vladimir Stojković javno pozvao na meč.

- Ne idem... Ceo stručni štab će biti na stadionu za derbi. Dobili su zaduženja - rekao je Piksi koji sa porodicom odmara u Crnoj Gori.

11.59 - Što se tiče kladionica, crveno-beli su blagi favoriti na ovom meču. Razlika je u utorak bila minimalna, ali je u međuvremenu kvota na Zvezdu malo pala, dok je na Partizan skočila.

Što se tiče strelaca, najmanja kvota je na Dijega Falčinelija. Zatim slede Ivanić, Katai, Holender i Asano. Kompletnu ponudu igrača možete pogledati OVDE.

11.47 - Telegraf je pred večiti derbi posetio zološki vrt u Beogradu gde je binturong Arčibald prognozirao ishod meča i prelaz na Marakani. Opširnije pogledajte OVDE.

11.40 - Trener Partizana Aleksandar Stanojević je istakao da Zvezda nikad neće biti dominantnija u odnosu na njegov tim u derbijima. Opširnije OVDE.

11.35 - Trener Crvene zvezde Dejan Stanković je priznao da su svi igrači u konkurenciji za tim i da crveno-beli neće kalkulisati, iako im i bod završava posao. Opširnije pogledajte OVDE.

11.30 - Za početak donosimo vam informacije vezane za TV prenos koji će biti na dve televizije: Arena Sport 1 i TV B92.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA