Sneg u aprilskom derbiju nije novost: Stanković 1997. ruši rekord Kralja, oluja iznenadila večite

Iako su uslovi pred početak meča bili idealni, isti je na kraju bio zavrešen po snegu

  • 0
FK CRvena zvezda, FK Partizan, 107. večiti derbi, Dejan Vukićević, Bratislav Živković Foto: MN Press

Da se ne lažemo, sneg u aprilu jeste iznenadio skoro sve u Srbiji - između ostalog i navijače Crvene zvezde i Partizana koji će od 18 časova odigrati svoj 164. prvenstveni duel.

Kako je padao u utorak, činilo se da će večiti rivali igrati možda i narandžastom loptom. Najveći srpski stadion je osvanuo prekriven snegom, ali je isti očišćen u rekordnom roku i uslovi za igru će biti odlični. Pogotovo što nove padavine nisu najavljenje.

Čak i da jesu, to ne bi bio prvi derbi koji se igra u aprilu - a da na njemu pada sneg! Mnogi se sećaju onog 107. večlitom derbija koji je odigran 16. aprila 1997. godine, čiji početak je praćen lepim vremenom, a kraj snežom olujom.

Partizan je taj derbi u Humskoj dobio rezultatom 2:1, golovima Goce Hristova i Dragana Ćirića, dok je jedini strelac za Zvezdu bio sadašnji trener Dejan Stanković.

Pogodio je Stanković mrežu Ivice Kralja u 77. minutu i tako prekinuo rekord golmana crno-belih koji prethodno 840 minuta nije primio gol.

Taj meč će ostati upamćen i po kontroverznom prvom golu Partizana koji je iskoristio svađu igrača Zvezde sa sudijom Savićem. Slobodan udarac na nekih 20-ak metara izveden je brzo, lopta je došla do Hristova koji je prevario Jevrića.

Jevrić je kapitulirao i u 79. minutu, malo psole izjednačujućeg gola Stankovića, i to nakon solo prodora Dragana Ćirića.

Partizan je tada igrao u sastavu: : Kralj, Bolić, Saveljić, Tomić, Sabo, Taševski, Vukićević, Stojisavljević (Svetličić), Hristov (Tešović), Ćirić, Čakar (Pažin).

Za Zvezdu su nastupili: Jevrić, Sakić, Đorović, Njeguš, Vanić, Bošković, Anić (Marinović), Pantelić, Jovičić, D. Stanković, Lazetić (Živković).

U nastavku pogledajte galeriju sa tog meča koji je počeo u skladu sa prolećem, da bi sam finiš meča doneo sneg u Humskoj:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA