Pet stvari sa derbija koje niste videli na TV: Deki na klupi Partizana, Delije na dugme pustile dim

Kao što ste i navikli posle velikih utakmica, Telegraf vam donosi detalje koje niste mogli da uočite u direktnom prenosu

  • 23
Pet stvari sa derbija koje niste videli na TV-u

Foto: Nikola Tomić, Telegraf.rs

Za nama je buran 164. večiti derbi, koji će se pamtiti po golu Mirka Ivanića iz kornera, kojim je faktički rešio pitanje titule, jer je Zvezda posle pobede od 1:0 nad Partizanom, pobegla večtom rivalu na tabeli na 12 bodova.

I ovaj derbi, kao i onaj prethodni, bio je bez navijača zbog korona virusa, pa nismo mogli da osetimo tu pravu draž večitog derbija, kada su tribine stadiona pune, kada se naizmenično čuje huk Delija i Grobara.

Ipak, na terenu je bilo tenzija, što je i uvek slučaj kada se igra derbi. Bilo je čarki između trenera, kao i između igrača koji su se u jednom momentu umalo fizički sukobili.

Telegraf vam, kao što ste i ranije navikli, donosi i neke detalje koje niste mogli da vidite na TV-u.

Kako je Dejan Stanković došao do klupe Partizana

 

Video: Stanković otrčao do klupe Partizana posle gola Zvezde

Bio je pod velikom tenzijom trener Crvene zvezde, imao je i čarku sa trenerom Partizana Aleksandrom Stanojevićem u prvom poluvremenu, a posle meča nije hteo da otkriva detalje o tome šta su jedan drugome rekli. Posle gola, emotivno je proslavio trkom uz aut liniju, a toliko se zaneo da je stigao čak do klupe Partizana. Sa njim je bio i njegov pomoćnik Nebojša Milošević koji ga je povukao da se vrati nazad.

Kanga grlio Sumu kao brata rođenog: Pogledajte kako je sprečena tuča igrača na derbiju

 

Video: Kanga grlio Sumu kao brata rođenog: Pogledajte kako je sprečena tuča igrača na derbiju

Zakuvala se atmosfera među igračima pred kraj derbija, posebno nakon starta Sume na Sanogu, kada je umalo došlo do opšte tuče igrača. Suma je planuo, kao u mnogim utakmicama velike važnosti, ali je na njegovu sreću Kanga uspeo da ga smiri, i to tako što ga je sve vreme grlio kao brata rođenog. Odvukao ga je daleko od gužve i na kraju ga smirio, pa je pao obostrani zagrljaj, dok se Suma na kraju pozdravio i sa Falćinelijem, a na kraju se izvinio i Sanogu.

Delije daljinski upalile dimne bombe

 

Mnoge je začudila situacija posle gola Zvezde, kada su se nad Marakanom nadvili crveno-beli dimovi. Iako se meč igrao bez prisustva publike, posle pogotka crveno-belih simbolično su upaljene dimne bombe, dok su "srećnici" koji su dobili karte za lože, koje su bile pune, zapevali pesmu protiv Partizana.

Na snimku koji smo zabeležili sa atletske staze, vidi se momenat kada se pale dimne bombe, a kako saznajemo, one su upaljene beskontaktno, jer su Delije imale pomoć pirotehničara, pa su tako namestili fitilj koji je bio povezan u žicu, pa su se dimne bombe palile jedna za drugom, kako je fitilj goreo.

Ko je sve bio u ložama Marakane?

 

Iako nije bilo publike, mnogi su uspeli da dobiju privilegiju da se nađu na Marakani tokom derbija. U galeriji 1 je bilo više Zvezdinih navijača, dok su centralne lože bile rezervisane za rukovodstvo Zvezde, ali i porodicu i prijatelje igrača, pa su se tako tu našle i Snežana Borjan, Katarina Grujić devojka Marka Gobeljića, ali i devojka Slobodana Uroševića, Iva, koja je baš sa Grujićevom gledala derbi.

U prvom redu Zvezdine centralne lože bili su Zvezdan Terzić, Dragan Džajić, Svetozar Mijailović, Aleksandar Antić, Mitar Mrkela, Branko Radujko i dr Milovan Bojić.

Suze Falćinelija zbog povrede

 

FK Crvena zvezda, 164. večiti derbi, Dijego Falćineli

Foto: MN Press

Dijego Falćineli je meč završio pre poslednjeg sudijskog zvižduka, jer je posle starta Miljkovića dobio "uspomenu" u vidu krampona koji su se ocrtali na njegovoj nozi. Dejan Stanković je posle konferencije rekao da je tu malo izbačen iz takta, jer su ga pogodile suze Italijana i to kako mu je izgledala noga.

Fotografi su i zabeležili momenat kada je Falćineli uplakan napuštao teren Marakane da mu se ukaže pomoć, a Zvezda je nakon derbija poslala i fotografiju njegove noge gde se videla posledica starta Miljkovića.

povreda falcinelija

Foto: crvenazvezdafk.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    8. april 2021 | 11:34

    И по недосуђена два црвена картона, Суми за покушај гажења деда Милуна, чини ми се, него дао Дегенеку жути, а да не причам за крвнички старт над Фалчинелијем...опет си Звездо јача од костоломаца и судије..

  • Dragan

    8. april 2021 | 12:05

    Dešavaju se povrede i to je sastavni dio utakmice,ali onaj sudijski "ekspert" na Areni tvrdi, da nije bio faul i da se čudi zašto žuti karton???? Toliko kako mi vidimo pojedine događaje na utakmici.

  • Partizan pa Tito

    8. april 2021 | 12:12

    Opet sprdnja sa našom jugoslovenskom grupom partizana iz cele bivše SFRJ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA