≫ 

Ko su mogući rivali Zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona? Potencijalne "mine" već na startu

Posle večitog derbija crveno-beli imaju nedostižnih 12 poena i sada još samo matematički treba da "overe" titulu

  • 4
164. večiti derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan Foto: MN Press

Crvena zvezda je pobedila na 164. večitom derbiju sa 1:0 golom Mirka Ivanića, kojim je faktički i rešila pitanje šampionske trke.

I sam trener Partizana Aleksandar Stanojević čestitao je crveno-belima titulu, svestan da je razlika nedostižna u poslednjih osam kola.

Dok čekamo da i matematički crveno-beli osiguraju titulu, bacićemo pogled kako trenutno izgleda stanje stvari kada su u pitanju potencijalni rivali Zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Za sada je samo misterija da li će Zvezda krenuti u kvalifikacije iz prvog ili drugog kola. Trenutno je situacija takva da je bliža tome da krene od drugog kola, a jedino može da je poremeti da ove godine Ligu šampiona osvoji ekipa, koja to ne uspe kroz domaće prvenstvo. Kako trenutno stoje stvari, to ne bi trebalo da budu Liverpul ili Borusija Dortmund, koji su svakako daleko od prolaska posle prvih utakmica četvrfinala, jer je Liverpul poražen od Reala u Madridu sa 3:1, a Dortmund od Sitija sa 2:1 na Etihadu.

Ako bi kojim slučajem krenula iz prvog kola, Zvezdi i potencijalne "mine" mogli da budu Kairat i Bodo Glimt iz Norveške. Zvezda će svakako imati povlašćen status sve do plej ofa, a ostale ekipe ne bi trebalo da predstavljaju veću opasnost. Tu su još i Flora, Budućnost, Riga, HJK Helsinki, Fola, Šahtjor Soligorsk, Linfild, Konah Ki, Šamrok Rovers, Valur, Evropa, Laci i Hamrun Spartans.

U drugom kolu je prema trenutnom stanju stvari čekaju takođe neke potencijalno teške prepreke. Svakako je ekipa koju bi svi na Marakani hteli da izbegnu Ferencvaroš, koji je učestvovao u Ligi šampiona u ovoj sezoni. Pored prvaka Mađarske, tu su i Šerif, Škendija, Slovan Bratislava, Olimpija iz Ljubljane, Dinamo Tbilisi, Žalgiris, Alaškert, Sarajevo i Omonija.

Treće kolo donosi još ozbiljnije rivale: Ludogorec, Steauu, Karabag, Makabi Tel Aviv, Malme i Legiju.

U potencijalnom plej-ofu za Ligu šampiona bi Zvezda bila nepovlašćena i tu bi je čekale veoma teške prepreke - Salcburg, Dinamo Zagreb, Olimpijakos i Slavija iz Praga.

Pogledajte i kako izgleda trenutna projekcija koju je uradio stručnjak za praćenje evrokalkulacija - Playtony.

FK Crvena zvezda, kvalifikacije za Ligu šampiona Foto: Twitter.com/Playtony_rsb

Video: Bez ijednog navijača, a baklje gore: Kako je napravljen piro šou na krovu Marakane?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    8. april 2021 | 12:16

    Opasno je ako ti padnu Samrok ili Sarloa, giganti gromade od kluba...

  • Vratiće se rode

    8. april 2021 | 12:50

    Ništa strašno, ako ove ne pobede i ne treba da igraju LŠ

  • Zoran

    8. april 2021 | 14:02

    Hajte molim vas Samrok je vrlo opasan protivnik, pa oni su izbacili naše komšije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA