≫ 

Napredak "upucao" nezainteresovani Spartak, prelepi golovi u Senti, Mladost slavila golom sa penala

Radnički i Javor su odigrali bez pogodaka na Čairu uz promašeni penal domaćih

  • 3
nenad lukić Foto: MN Press

Centralni meč večerašnjeg programa u Linglong Superligi Srbije gledali smo u Subotici, gde je Napredak uspeo da savlada tim domaćeg Spartaka i tako napravi veliki korak ka opstanku u prvom rangu takmičenja – 0:2 (0:1)

Pre početka utakmice, digla se i manja bura, pošto su kladionice zbog promena kvote odlučile da uklone susret iz ponude, baš kao i onaj između Zlatibora i Rada u Užicu. Na oba susreta su na kraju slavile gostujuće ekipe.

Do pobede je Napredak došao golovima Melunovića iz 34. minuta i Bačanina iz 77. minuta, a ono što je veoma interesantno sa ovog meča jeste detalj negde sa početka drugog poluvremena, kada je tim iz Kruševca možda bio oštećen za još jedan pogodak.

Video: Da li je lopta prešla celim obimom gol liniju?! Igrač Spartaka ni sam ne zna kako je ovo odbranio!

Nije se moglo jasno proceniti da li je lopta posle udarca napadača Kruševljana završila preko gol linije ili je odbrambeni fudbaler Spartaka uspeo da je zaustavi tačno ispred. Golman je svakako bio savladan, a sudija Jovan Šegrt ostao je nem u toj situaciji.

Što se tiče meča u Senti, TSC je došao do veoma ubedljive pobede protiv Voždovca na krilima sjajnog Nenada Lukića. Susret su obeležila dva fantastična gola, po jedan su postigli fudbaleri na obe strane, pa sa pravom možemo reći da je ovo bio jedan od lepših duela u ovom kolu, bar sa neutralne tačke gledišta – 4:1 (1:0).

TSC je poveo na minut pred kraj prvog poluvremena “lepoticom” Nenada Lukića. Probio se igrač TSC-a sa leve strane terena, došao negde na ivicu kaznenog prostora, a onda opalio u suprotni ugao i savladao protivničkog golmana.

Video: Fenomenalan gol u poslednjem minutu prvog poluvremena: Lukić pogodio malu mrežicu iz teške situacije

Po povratku sa odmora, nije se mnogo čekalo na odgovor Voždovca, a gol je postigao sin Vladana MilojevićaNemanja. Sa suprotne, desne strane je uspeo da naniže nekoliko fudbalera domaćih i da loptu prosledi u mrežu.

Video: Novi fenomenalan gol u Senti: Sin Vladana Milojevića probušio odbranu TSC-a i gol kao švajcarski sir

Nije poravnanje dugo bilo na snazi, pošto je Đuro Zec u 63. minutu postigao drugi gol za TSC, nakon čega je Voždovac ostao i sa igračem manje, pošto su Zmajevi sa Krova ostali bez kapitena na terenu. Igrao je Jovan Nišić rukom u kaznenom prostoru, glavni sudija je prosudio da je to kazneni udarac i Nenad Lukić je došao do svog drugog gola.

Video: Crveni karton i penal: Kapitena Voždovca pogodila lopta u ruku, sudija mu odmah pokazao drugi žuti

Konačan rezultat postavljen je samo minut kasnije, kada je Jug Stanojev došao do svog gola i tako ponovo podigao TSC na tabeli Linglong Superlige Srbije. Tim iz Bačke Palanke je sada peti, ispred Radnika i Spartaka.

Radnički iz Niša i Javor su odigrali jedini meč bez golova večeras u Linglong Superligi Srbije, ali nije da je tako moralo da bude. Ekipa sa juga Srbije mogla je da dođe do pogotka i to sa bele tačke, ali je Petar Đuričković napravio veliku glupost – 0:0.

Naime, on je u 39. minutu utakmice nakon penala koji je dosudio Novak Simović uspeo da pošalje loptu daleko preko prečke, toliko da se činilo da će ona čak uspeti da odleti i preko tribina. Može se reći da je ovo jedan od većih promašaja ove sezone u Linglong Superligi Srbije.

Video: Bivši igrač Zvezde i Partizana se obrukao: Njegov penal završio sa Čaira na Niškoj tvrđavi!

Za kraj, Mladost iz Lučana je u Novom Sadu protiv Proletera uspela da dođe do veoma važne pobede u borbi za opstanak i da tako nastavi sa nizom zaista dobrih rezultata. Jedini gol viđen je sa bele tačke, i to nakon penala – 0:1 (0:0).

Sudija je procenio da je jedan igrač Proletera oborio napadača gostiju, odmah je dosudio kazneni udarac, a Bojović je sa bele tačke postigao gol u 62. minutu i doneo pobedu svom timu, koji više ne mora toliko da gleda iza leđa i prati šta se dešava sa ostalima u borbi za opstanak, pošto sada beži sedam bodova od opasne zone.

Video: Još jedna sporna sudijska odluka u Superligi: Da li je ovo bio penal za Mladost?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA