≫ 

Španska Marka se pita šta se biti sa Zvezdom i Partizanom posle osnivanja Superlige Evrope

Najuticajniji sportski list Španije ističe koji su klubovi zaboravljeni od strane 12 osnivača novog takmičenja

  • 56
Marka, FK Crvena zvezda

Printskrin: Marca.com

Osnivanje nove Superlige Evrope od strana 12 najbogatijih klubova udarna je tema u sportskim medijima širom sveta. Najpopularniji španski list, Marka, bavi se i timovima koji se nisu našli među 12 odabranih, niti ih je niko kontaktirao, kao što je to bio slučaj sa PSŽ-om, Bajernom i Dortmundom, koji su navodno odbili prvi poziv.

Tu se našla i Crvena zvezda, čiji je grb na naslovnoj strani Marke uz još nekoliko fudbalskih giganata poput Ajaksa, Benfike, Porta, Seltika...

Marka se bavi istorijom klupskog fudbala u ovom tekstu u kome napominje da su se uvek pamtile istorijske fudbalske noći u kojima ekipe iz manje moćnih zemalja ostvare velike pobede protiv najjačih klubova Evrope.

Takvih pobeda bilo je sve manje od osnivanja Lige šampiona, a sa uvođenjem Superlige Evrope one će biti nemoguće.

Elitni klubovi su odlučili da se odvoje, a Marka podseća i koga su sve izostavili i šta sve znači osnivanje Superlige Evrope za ostatak evropskog fudbala.

Napominje se da su van takmičenja ostali giganti iz Portugalije, Porto, koji imaju po dve titule prvaka Evrope, mogu samo da se nadaju pozivu, dok Sporting, koji je trenutno na pragu titule, miljama daleko od Superlige.

Takođe, nema ni Ajaksa, četvorostrukog prvaka Evrope. Ekipu koja je stvorila Johana Krojfa i revolucionarno uticala na fudbal. Ime kao što je Ajaks svakako može da parira svakom timu iz Superlige po tradiciji, ali je finansijski ipak slabiji. Ajaks ipak može očekivati poziv za Superligu Evrope, ali tu neće biti mesta za još dva prvaka Evrope iz Holandije - PSV i Fejenord.

Marka, FK Crvena zvezda

naslovna strana Marke; Printskrin: Marca.com

Deo teksta posvećen je Istočnoj Evropi, kojoj je Superliga rekla "zbogom".

- Daleko od ekonomskog sveta, istočnoevropskim timovima nije mesto u novom formatu. Možete pomisliti da ruski klubovi i imaju šansu da nekad uđu u Superligu, ali drugi, uključujući i šampione poput Steaue ili Crvene zvezde, neće moći da prisustvuju. Sa njima su i Dinamo Kijev, Ferencvaroš, Partizan, Grci, Turci... - navodi se u tekstu Marke.

U tekstu se pitaju i šta će biti sa još jednim prvakom Evrope - Seltikom, takođe jednim od klubova koji su ikone evropskog fudbala.

Van elite ostaju i mnogi drugi timovi i liga ekipa koje su osnovale Superligu, kao što su Roma, Napoli, Lacio, Sevilja, Marselj...

Video: Svi gresi Srđana Obradovića: Dosije fudbalskog arbitra osuđenog na zatvor zbog nameštanja!

Ako će Superliga zaista zaižveti, postavlja se pitanje za šta Liverpul večeras (21.00) igra na gostovanju Lidsu - ako će ostati u Ligi šampiona, onda mu je ovo jedan od presudnih mečeva u borbi za plasman u to takmičenje. U svakom slučaju, kvota na dvojku je 1,77, a na GG3+ 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lids - Liverpul.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D'Mitar

    19. april 2021 | 09:15

    A kakvi su im kriteriji za sastav superlige? Verovatno pare a ne realna snaga timova. I zašto Inter a ne Roma, zašto Atletiko a ne Sevilja...? Šta su to i kada su to Totenhem i Arsenal nešto osvjili? Totenhem sada nešto ali ga kao ni Arsenala decenijama nigde nije bilo.

  • N

    19. april 2021 | 08:46

    Partizai igra kup Slavice Cukteras ostavite ih ja miru oni su gromada od kluba

  • Bhm

    19. april 2021 | 08:45

    Sada je sve na navijacima.Bojkot super lige bi već prve godine doneo krah buržujskim idejama ali plašim se da navijači sa zapada niti imaju ideju niti bi održali reč,vrlo brzo bi se predomislili i ugodili sebi konfor da gledaju najbolje ekipe.Neka ih,treba ovaj svet da podvuče crtu i razdvoji ljude od neljudi jer novac je to što čini razliku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA