≫ 

Pre 2 godine igrali nokaut fazu Lige šampiona, sada ispali iz lige posle 30 godina

Šalke zvanično u Cvajti četiri kola pre kraja

  • 2
FK Šalke Foto: AP/Tanjug

Ono što je tokom cele sezone bilo očigledno, u utorak veče je dobilo i zvaničnu potvrdu - Šalke je ispao iz Bundeslige!

Tim iz Gelzenkirhena je društvo najboljih napustio posle 30 godina uzastopnog igranja u Bundesligi, a u Cvajtu ih je zvanično gurnuo minimalan poraz od Arminije (1:0).

Čak i da su uspeli da ostanu neporaženi, verovatno to ništa ne bi vredelo Šalkeu koji je posle 30 kola sakupio samo 13 bodova. Odlazak u Cvajtu znači remont tima, verovatno i odlazak srpskog defanzivca Matije Nastasića.

Zanimljivo, Šalke je pre dve sezone igrao nokaut fazu LIge šampiona kada su najpre prošli grupu u kojoj su bili Lokomotiva, Galatasaraj i Porto, a zatim su u dva meča protiv Mančester Sitija doživeli debakl u osmini finala.

A kakvo je rasulo ove sezone bilo u Gelzenkirhenu govori i podakat da su nedavno dobili petog trenera, kao i da je direktor napustio klub zbog pretnji koje je imao.

>>> Murinjo je smenjen zbog loših rezultata, a Totenhem će do kraja Premijer ligi pokušati da dođe do mesta koje vodi u Ligu šampiona. Prva prepreka na tom putu je Sautempton večeras (19.00). Kvota na keca je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Totenhem - Sautempton.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA