≫ 

Daleko sam ja od istorije Partizana, uvek prihvatam odgovornost: Stanojević opširan pred Spartak

Crno-beli neće moći da računaju na veliki broj fudbalera za meč sa Subotičanima

  • 11

Teška, ali uspešna radna sedmica je za Partizanom, koji je minule srede uspeo da obezbedi plasman u finale Kupa Srbije pobedom nad Vojvodinom u Novom Sadu, ali nema previše predaha za crno-bele, jer u Humsku sutra (19.30, Arena sport) stiže još jedan tim sa severa zemlja - Spartak, koji ne leži izabranicima Aleksandra Stanojevića.

Jesenas su Subotičani skupo prodali kožu na svom stadionu, imali priliku i da izvuku bod, ali je odbranjen jedanaesterac Nemanje Stevanovića zapravo bio i spas i kapisla za Partizan, koji je od tog momenta počeo da se uzdiže da bi posle zimskih priprema dobio prepoznatljivi identitet.

Nije Stanojević zaboravio na pomenuti meč, no, okolnosti su ovoga puta značajno drugačije.

- Sećamo se poslednje utakmice u Subotici, bilo je teško i neizvesno, dobili smo uz mnogo borbe i malo sreće, zahvaljujući odbranjenom penalu Nemanje Stevanovića. Napadaju sa dosta igrača, uvek su ofanzivni i očekuje nas ozbiljan i težak meč, ali smo spremni, jer igramo na svom stadionu - kaže Aleksandar Stanojević.

U kojoj meri su preklidi postali oružje Partizana?

- Dobro smo uvežbali ofanzivne prekide, radimo dosta na tome. Taj segment igre nam je jako važan i bio bih zadovoljan pobedom bilo kako da dođemo do nje u nedelju, pa i preko prekida.

Da li je predstojeći period, uključujući i finale Kupa, presudan za vašu budućnost u Partizanu, odnosno, osećate li pritisak i obavezu, da ukoliko se ne osvoji trofej u Kupu, ponudite ostavku kao moralni čin?

- Ako se me upoznali, neko sam ko se stalno dokazuje i prihvatam odgovornost i nemam problem da pored mene stalno stoji znak pitanja. Bitno mi je da li mi klub, igrači i navijači veruju ili ne veruju. Ako kod jedne od pomenute tri stvari postoji zarez, onda možemo da pričamo na tu temu. Pritisak nemam, jer ga nametnem u toj meri da je to često mnogo više nego što je potrebno, jer sam svestan šta znači voditi Partizan. Za uspeh trenera su bitni rezultati, jer daju legitimitet. Ako nema rezultata, onda sagledate da li sve ide u dobrom pravcu i da li su ljudi zadovoljni. Kad se sabere, uvek sam spreman da preuzmem odgovornost i stavim znak pitanja pored svog imena i ovoga puta i uvek!

Protiv Vojvodine se nekolicina igrača povredila. Vladimir Stojković pauzira dva meča, Slobodan Urošević izašao zbog tegoba, Bibras Natho je dobio udarac u završnici, Sejduba Suma od ranije ima problem. Kakva je situacija sa navedenim igračima pred Spartak?

- Dodao bih i Aleksandra Miljkovića koji je ne može da igra takođe, jer dobio udarac i izdržao povređen do kraja meča u Novom Sadu. Zato ćemo morati da menjamo, ali to su normalne stvari, nešto na šta smo navikli.

Da li jesenja pobeda protiv Spartaka u Subotici i odbranjen penal Nemanje Stevanovića bio jedan od najznačajnijih momenata Partizana pod vašim vođstvom?

- Nije jedna od najznačajnijih, nego je najznačajniji momenat. Dobili smo impuls, energiju, pa i zajedništvo i pokrenuli se u dobrom smeru.

Motiviše li podatak da bi vas osvajanje Kupa Srbije još ječa upisalo u istoriju kluba, zajedno uz Ljubišu Tumbakovića, Ileša Špica i Slavišu Jokanovića?

- Već sam pričao da mi je čast da negde stoji moje ime, ali daleko sam ja od istorije Partizana.

Pribojavate li se možda više Ognjena Mažića, nego njegovog oca Milorada pred susret sa Spartakom?

- Nikad se nisam pribojavao Mažića, uvek mi je bilo drago da nam sudi sa svojim timom. Uvek ima tenzija, ali je čast imati sudije da sude na internacionalnom nivou. Što se naslednika tiče, drago mi je da nema breme oca fudbalera, nego brema oca sudije, pa neka se izbori sa tim. Pratili smo ga, ne znamo da li će igrati sada, ali mu u svakom slučaju želim sve najbolje.

U Novom Sadu smo videli ratnički Partizan, da li je postavljen standard ispod koga se ne sme?

- Bila je to specifična utakmica, na ispadanje i borili smo se maksimalno. U prošlosti su na tom stadionu bile teške utakmice i čini mi se da smo odgovorili obavezi, ali ne smemo ispod tog standarda,

Najavli ste skori debi omladinca Marka Milovanovića, da li je meč sa Spartakom pravi čas i hoće li minutažu dobiti Maki Banjak?

- Milovanović neće ovoga puta, sačekamo, a očekujemo i mladog Baždara. Sa druge strane, Banjak sjajno trenira i zaslužuje šansu, ali trenutno imamo mali problem, već moramo da menjamo u odbrani i plašim se da bi bilo stresno da promenimo kompletnu poslednju liniju. Ako ne dobije šansu sada, sigurno će protiv Proletera u Novom Sadu - zaključio je Aleksandar Stanojević.

Video: Stanojević dotrčao da da izjavu i vrlo kratko poručio: Bila je loša utakmica!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko Pfc

    24. april 2021 | 16:17

    Trojanac prvo da stanes mirno kad izgovaras Partizanova istorija. To sto stalno govoris da si Partizanovo dete to je LAZ ti si OFK-ino dete i Obilicevo. Trece niti si napravio neku karijeru kao igrac,a jos manje kao trener treneri su Savo Milosevic,Deki Stankovic,Miha Djukic,a ti si daleko dve svetlosne god.od njih. Te 2010 sto si radio u Partizanu nisi smeo od uprave jer si dobio premiju na lotou da budes zaposlen i vodis Tim od igraca koji su pravili ogromnu razliku i nije im bio potreban trener.Onda si se uskurcio i dosao Samrok tu si pokazao svoj ogromni talenat. Sada si uspe preko vlasti da postanes i Direktor kluba i Predsadnik i trener. Trenerska karijera jako zavidna 2-3g Kina nikakav uspeh Izraael nikakav uspeh Grcka PAOK posle 2meseca momentalni otkaz. I sada raspali Partizan koji si uspeo da razjebes sa dolascima Miljkovica Jojica Obradovica i Vazurinog komsiju Jovica. Toliko o tebi.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    24. april 2021 | 15:51

    Он је близак историји Шамрока, Шарлоа...ено, спрдају се како су их бламирали са овим тренерчићем😂😂😂обогатио је њихову историју

  • Partizan1945

    24. april 2021 | 17:21

    Samrok je tvoja istorija. Bedan si i kao trener i kao covek. Jedva cekam da to vidim ledja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA