≫ 

Šampanjac, pa kupanje u kanalu: Votford se ekspresno vratio u Premijer ligu

Stršljenovi pobedom nad Milvolom matematički obezbedili promociju

  • 2
FK Votford Foto: Screenshot/Sport klub

Posle Noriča, koji je to obavio minulog vikenda, još jedan bivši premijerligaš se ekspresno vratio u društvo najboljih klubova u Engleskoj posle samo jedne sezone provedene u nižem rangu.

Votford je pobedom nad Milvolom od 1:0 na svom Vikaridž Roudu, dva kola pre kraja i matematički obezbedio drugo mesto u Čempionšipu i direktnu promociju u najbolju ligu na svetu.

Stršljenovi su slavili pogotkom iz penala koji je u 11. minutu realizovao jedan od najboljih fudbalera Ismaila Sar koji je sa 13 pogodaka i najbolji igrač ovog tima.

Zanimljivo da je Votford do plasmana u Premijer ligu odveo španski stručnjak Ćisko Munjoz koji je preuzeo tim od srpskog stručnjaka Vladimira Ivića u decembru prošle godine.

Odmah posle meča na terenu je nastalo veliko slavlje, a prednjačio je kapiten Troj Dini koji je delio boce sa šampanjcem i prskao saigrače. Navijači zbog pandemije nisu bili prisutni na stadionu, ali su počeli da se okupljaju oko Vikaridž Rouda dok su pojedini već uskočili u čuveni kanal.

U plej-of će, kako sada stvari stoje, Brentford, Bornmut, Barnsli i Svonsi, dok će sedmoplasirani Reding Veljka Paunovića imati težak zadatak da sustigne osam bodova manjka za pozicijom broj šest.

Ukoliko recimo Bornmut uspe da se kroz doigravanje vrati u elitu biće to prvi put u istoriji da su se sva tri tima koji su ispali prethodne sezone odmah vratili u Premijer ligu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA