≫ 

Partizan iz penala do 12. vezane pobede u Humskoj, Spartak pao u 88. minutu

Crno-beli savladali Subotičane sa 2:1 (1:0) u napetom finišu

Fudbal, FK Partizan - FK Spartak Subotica

Foto: MN Press

Nije moglo bez drame na meču Partizana i Spartaka, iako je tim iz Humske tokom 90 minuta u potpunosti nadigao Subotičane, ali je morao da se "vadi" penalom u poslednjim momentima utakmice. Crno-beli su slavili 2:1 golovima i Lazara Pavlovića i Bibrasa Natha iz jedanaesterca, dok je jedini pogodak za "golobove" delo Nikole Marčića.

Za razliku od jesenjeg meča u Subotici, koji je teškom mukom okončan pobedom Partizana, mada je po prikazanom mogao da ode i na drugu stranu, odmeravanja snaga nekoliko meseci kasnije u Humskoj nije bilo nimalo prijatno po Spartak.

Nije "golubovima" pomogla ni činjenica da je Aleksandar Stanojević morao silom prilika da promeni veći deo sastava i odrekne se nekolicine prvotimaca, jer su tokom prvih 45 minuta hodali po mukama, pritisnuti presingom crno-belih, primorani da se brane iz napada u napad, gotovo bez prelaska na polovinu domaćina.

Na sve to su gosti imali i veliku sreću da je prvi deo igre okončan sa samo jednim golom u njihovoj mereži, jer je Partizan pre akcije koja je krunisana vođstvom imao četiri velike prilike i potpunu kontrolu utakmice.

Izuzev prvih desetak minuta, u kojima su Subotičani kako-tako i nalazili načina da se odbrane, bilo je jasno već posle dve velike prilike u jednom minutu da će teško uspeti da se odupru Stanojevićevom timu, koji je iz napada u napad menjao način proboja, koristeći podjednako i oba boka i centralni deo terena.

U 11. minutu domaćin je prvo pripretio preko sjajnog Nemanje Jovića, koji je ispratio prodor i centaršut Marka Živkovića, ali je šutirao pored gola. Sa iste strane je loptu nekoliko sekundi kasnije dobio i Lazar Pavlović, koji je pokušao udarcem preko bloka - preko prečke.

Dopadljivom igrom, na jedan ili dva dodira Partizan je lako rešavao problem duplog bloka gostiju, koristeći individualni kvalitet Asana i Jovića, koji su desetak minuta kasnije izigrali odbranu, međutim, udarac Japanca sa pet metara iskosa je u poslednjem momentu "začačio" golman Filip Dujmović i spasao viđen gol.

I tu nije bio kraj, akcije su se ređale jedna za drugom, promašivali su Pavlović, potom i Jović glavom posle centaršuta Živkovića - bez uspeha.

Upornost se ipak isplatila u smiraju prvog dela, u 38. mninutu, kada se posle prodora i pokušaja Ivana Obradovića lopta pomalo i srećno odbila do Lazara Pavlovića na petercu, koji je uz pomoć jednog igrača Spartaka pogodio mrežu - 1:0.

Bio je to ujedno i poslednji zanimljiv detalj u prvom delu.

Ista slika i u nastavku utakmice, s tom razlikom da je ritam varirao posle početnog žestokog pritiska Partizana, koji je iznedrio nekoliko sjajnih akcija i dve prilika u kojima su se našli Nemanja Jović (traljav pokušaj loba) i Pavlović, koji je san sebi omogućio poziciju za udarac, ali je gađao pravo u golmana.

Navedeno se dešavalo do 60. minuta, kada je presing pomalo popustio, jer su konstantni napadi i borba sa "bunkerom" počeli da crpe crno-bele. Ubrzo su oba trenera počela sa izmenama, iz razičitih pobuda naravno. Stanojević je uveo iskusnije igrače ne bi došao do drugog gola i zatvorio meč, a Vladimir Buač, pak, kako bi u završnici pokušao da dođe bar do boda.

Ispostavilo se da je plan trenera iz Subotice bio delotvorniji, jer su desetak minuta pre kraja stigli do gola, koji je garantovao bod. Svemu je prethodio nesmotrren prekršaj Igora Vujačića u zoni iz koje se mogao uputiti dobar slobodan udarac.

Nikola Srećković je odlično izveo prekid, pogodio prečku, a smušenu reakciju odbrane iskoristio je Milan Marčić, koji je među "šumom" nogu uspeo da uputi udarac i pogodi mrežu - 1:1.

Od tog trenutka počela je Partizanova trka sa vremenom, jer je valjalo vaditi kestenje iz vatre. Malo je nedostajalo da Jojić odmah uzvrati Subotičanima, ali je loše šutirao, zapravo pogrešnom nogom, iz izgledne pozicije, da bi ubrzo sve ipak došlo na svoje mesto,

Posle pasa ka Štuliću, defanzivac Ivančević nije imao izbora nego da sruši napadača Partizana u trenutku kada se našao sam pred golom, a sudija Nenad Minaković je odmah pokazao na belu tačku. Pride je dao crveni karton fudnaleru Spartaka, a u prenosu se jasno čulo kako kaže da nije bio start na loptu.

Naravno, Bibras Natho ni ovoga puta nije pogrešio sa jedanaest metara, obezbeđujući na taj način novu pobedu svom timu. Ipak, gledajući snimak ne može se sa potpunom sigurnošću reći da li je najstroža kazna za crno-bele ispravno dosuđena...

Partizan - Spartak 2:1 (1:0)

 

Strelci: Pavlović 38, Natho 88. penal - Marčić 80.

Stadion: Partizana

Sudija: Nenad Minaković

Crveni karton: Ivančić (Spartak) 88.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Živković, S. Marković, Vujačić, Obradović - Zdjelar, Šćekić (od 71. Natho) - Asano (od 60. Stevanović), Pavlović (od 71. Jojić), Jović (od 71. Marković) - Holender (od 60. Štulić).

SPARTAK (4-3-3): Dujmović - Dunđerski, Ivančević, Tekijaški, Vidović - Marčić, Vidaković, Savković (od 71. Jovanović) - Tufegdžić (od 57. Bijelović), Srećković, Furtula (od 57. Đurasović).

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    25. april 2021 | 22:00

    Opet bodovi iz penala u zadnjim minutima.

  • Pinokio

    25. april 2021 | 21:32

    Penaltizan haaa mamicu vam jarecu,,

  • miro

    25. april 2021 | 22:10

    Spartak kriv ko im je rekao da izjednace .Penaltizam odmah radi kao sljivovica od 40 gradi.Bravo tudjmanovci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA