≫ 

Real je ništa bez Benzeme: Čelsi korak bliži finalu LŠ, Zidan nema lek za Tuhela

Francuz spasio Madriđane kojima je pretila katastrofa u prvih 20 minuta

  • 6
FK Real - FK Čelsi Foto: AP/Tanjug

Kako je krenulo, činilo se da ćemo u utorak veče gledati goleadu u Madridu! Međutim, Real i Čelsi su se zadovoljili posle dva, po jedan na obe strane, i prvi meč polufinala Lige šampiona završen je bez pobednika - 1:1 (1:1)!

Ovaj rezultat definitivno ide na ruku Čelsiju koji je poveo u 14. minutu posle šuta Kristijana Pulišića, dok je Real u 29. ponovo spasio Karim Benzema svojim 71. golom u LŠ.

Benzema se na isteku pola sata igre izjednačio sa Raulom na 4. mestu večne liste najboljih strelaca LŠ, dao je svoj 13 gol u poslednjih 14 mečeva za Real, a istovremeno je postao tek peti fudbaler koji je u noakut fazi elitnog takmičenja davao 20+ golova.

Francuz je pogodio za Real u najboljem mogućem trenurtku, jer je njegov tim na početku meča praktično bio na konopcima. Čelsi je dominirao na terenu i pravo je čudo što nisu dali dva, čak i tri gola.

Već u 10. je Timo Verner imao zicer, kada je sa pet metara tukao direktno u Kurtou, ali je njegovu grešku ispravio Kristijan Pulišić nekoliko trenutaka kasnije. Primio je jednu sjajnu loptu od Ridigera, nadmudrio golmana Reala i poslao loptu u mrežu.

Madriđani su u tom trenutku izgledali kao razbijena banda, u svakom napadu Čelsija neko je u odbrani ispadao, te je svima bilo jasno da je Zinedin Zidan pogrešio formacijom. Pogrešio u smislu što je više razmišljao o Čelsiju nego o svom timu.

Real je prvu pravu priliku imao u 23. minutu, kada je Benzema odapeo levicom i pogodio stativu. Mendi je bio savladan, ali je imao dosta sreće. Međutim, šest minuta kasnije nije!

Akcija Reala iz kornera, ubačena lopta Marsela koja stiže do Benzeme, ovaj je umiruje glavom i zakucava iza leđa golmana Čelsija. Samo tri minuta kasnije Real ponovo dolazi do prilike, s tim da je šut Krosa iz izgledne sizuacije tukao daleko od gola.

Gol Reala trgao je Plavce čiji trener Tomas Tuhel nikada nije izgubio od Zidana (četriri remija i trijumf Nemca), ali je Verner još jednom upropastio obećavajući kaciju i kontranapad Čelsija.

Drugo poluvreme bolje da se nije ni igralo, jer su oba tima izgledala kao da su zadovoljni rezultatom. Čelsi - jer nosi minimalnu prednost iz Madrida i 0:0 na Stamford Brdižu im je dovoljan, Real - jer su i dalje u igri, iskusniji su u tim situacijama, a pretilo je da budu noklautirani posle 20 minuta.

Tuhel je sredinom drugog dela promenio kompletan napad. Zidan je ubacio Azara koji je sedam godina igrao za Plavce, ali vredno pomena je samo to što je prestala kiša koja je "lila kao iz kabla" u Madridu. Možda i onaj šut Varana u 86. minutu, kada je lopta pogodila Čilvela koji umalo nije postigao autogol.

FK REAL MADRID - ČELSI 1:1 (1:1)

(Benzema 29 - Pulišić 14)

Real: Kurtoa, Načo, Varan, Militao, Karvahal (Odriozola 77), Modrić, Kasemiro, Kros, Marselo (Asensio 77), Benzema, Vinisijus (Azar 66).

Čelsi: Mendi, Kristensen, Silva, Ridiger, Čilvel, Kante, Žoržinjo, Aspilikueta (Džejms 66), Pulišić (Zijeh 66), Maunt, Verner (Haverc 66).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA