≫ 

Potencijalni problem za Partizan: Crno-belima ugrožen status nosioca i u UEFA Konferencijskoj ligi

Postoji šansa da crno-beli ne budu povlašćeni u poslednjem kolu kvalifikacija

  • 38
FK Partizan - Vojvodine Foto: MN Press

Potencijalni problem javlja se za Partizan pred sam kraj sezone, a nije vezan konkretno za rezultate crno-belih. Naime, postoji mogućnost da crno-beli neće biti povlašćeni u četvrtoj rundi kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu i da će morati da čekaju da neki od favorita ispadne ranije, zbog epiloga u drugim evropskim nadmetanjima.

Pre dva meseca, činilo se da će biti sigurni nosioci u četvrtom kolu, nalazili su se visoko, u eventualnom drugom šeširu ako bi se domogli grupne faze, a na današnji dan su na samoj ivici, blizu da budu nepovlašćeni čak u poslednjoj rundi kvalifikacija. Trentuno su poslednji na listi nosilaca, a ako bi se domogli grupa, bili bi u trećem šeširu.

Sve dok se ne završe ostala prvenstva, dakle, neće se znati da li će Partizan biti povlašćen, jer se situacija menja iz kola u kolo. Ovo je projekcija koja se radi prema koeficijentima, pa niko ne može da kaže ni da li će neki od timova prerano završiti nadmetanje i tako omogućiti crno-belima status povlašćenog tima.

Jer upravo tako, prvi ispod Partizana je trenutno danski Brondbi, koji će prema situaciji na tabeli tamošnjeg šampionata startovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali mu se prema koeficijentima predviša da će na kraju završiti u Konferencijskoj ligi i to kao prvi nepovlašćeni tim u četvrtoj rundi. Malo čudno, ovaj tim bi kao vicešampion Danske bio nepovlašćen, a Kopenhagen iako treći bi bio povlašćen zbog rezultata iz prethodnih sezona.

Ispred Partizana sigurno će se naći BATE Borisov, Molde i Rozenborg kojima su sezone već gotove (gleda se učinak od prošle godine), a ispod se nalaze Maribor, Rijeka, Apolon, MOL Fehervar, Dandalk i Volfzberger. Svi su oni potencijalni protivnici crno-belih u tom poslednjem kolu.

Nikako ne bi valjalo da ih rasplet u ostalim evropskim ligama potisne u stazu nenosilaca, jer se među imenima u tom poslednjem kolu nalaze neka baš jaka imena poput Totenhema, Rome, Viljareala, Bazela, Olimpika iz Marselja, Borusije Menhengladbah i Fajenorda. Iako je ovo tek treći rang evropskog fudbala, jasno je da nije nimalo slab.

Kada je reč o Vojvodini i Čukaričkom, do promena nije došlo, pa će ova dva tima već od trećeg kola biti među nenosiocima i biće im potrebno malo sreće, pa i umeća kako bi se domogli grupne faze.

Lester želi da sačuva mesto koje vodi u Ligu šampiona, Sautempton nema poseban motiv, a dvojka primamljivih 2,00. Poslednjih pet duela ovih timova na Sent Merizu donela su makar tri gola, na poslednjem je Lester slavio sa epskih 9:0, a tip UG3+ sada se plaća kvotom 1,80. Pogledajte sve Mozzart kvote za meč Sautempton – Lester.

Video: Asano odradio 70 odsto posla za Partizanov 3. gol: Natho asistirao, a Jojić pogodio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YYY

    30. april 2021 | 10:08

    Molim te UEFA smiluje se na hrvaCku gromadu, osnuj neku DOKONFERENCIJSKU ligu da i oni jadni budu nosioci! 😂😂😂

  • Дража

    30. april 2021 | 10:14

    То су ти силни црно бели 😂

  • Dragan

    30. april 2021 | 10:11

    Koga vise briga partizan vise nije Partizan sad je samo igracka u rukama jednog coveka sa slike iz kancelarije drzavnog mezimceta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA