“Mamić me je uvek pitao – ljubavi, treba li ti nešto?“: Bjelica osuo paljbu po Dinamu i Zdravku

Njegov Osijek se bori za titulu prvaka Hrvatske protiv Modrih

  • 2
Nenad Bjelica Foto: Marko Jovanović

Bura povodom slučaja braće Mamić u Hrvatskoj se ne stišava. A izgleda da se to neće ni desiti u neko dogledno vreme. Nekadašnji trener Dinama, Nenad Bjelica, a aktuelni šef stručnog štaba Osijeka je osuo paljbu po bivšem klubu uz optužbe da Modri imaju monopol u tamošnjem fudbalu.

On je sa Dinamom uzeo dve titule tokom 2018. i 2019. godine, a kaže da tek sada uspeva da sklopi sve kockice u glavi, kada se njegov tim bori za titulu šampiona upravo protiv zagrebačkog kluba. Posebno mu je ostalo u sećanju urezano da ga je Mamić pitao da li mu je nešto potrebno, i to jako često.

- I sad kad se setim pitanja Zdravka Mamića, jedno sto puta ponovljenog pitanja: "Nenade, je li ti nešto treba?" Ja kažem ne treba mi ništa. "Pa ljubavi pa je l' ti treba nešto?". Kažem "ne treba mi Zdravko ništa, sve je pod kontrolom, vidiš da je 20 bodova prednosti". Sad razumem poruku tog pitanja. Tada mi nije ništa trebalo. Sad vidim šta se radi i kako se radirekao je Bjelica za portal Indeks.

Povod za povećanu tenziju, između ostalog, bio je snimak posle utakmice između Rijeke i Osijeka, na kojem je viđen remi, a posle koje je Bjelica uputio niz psovki na račun domaćih uz konstataciju i pitanje “Da li vam je dobro u korporaciji?“, aludirajući na Dinamo.

- Šta te ne ubije, to te ojača. Na udarce sam navikao. Nije to meni nikakva novost. Da sam na sedmom mestu verovatno me niko ne bi napadao. Nezavisan sam, mogu svakome da kažem sve. Čist sam kao suza. Ne bavim se muljanjima, manipulacijama, kombinacijama. Ili pošteno ili nikako. Plan mi je da odradim ugovor s Osijekom još dve godine i naravno da se nadam da ćemo u tom periodu da osvojimo neku titulu. Radimo na tome, radićemo na uspostavljanju boljih odnosa u hrvatskom fudbalu, da HNL bude što regularniji. Kad govorim to, ne mislim na suđenje, ali ćemo voditi računa o tome i dati predloge. Ako mogu zagrebačkim klubovima suditi sudije iz okoline Zagreba, onda treba i da Osijeku mogu svirati sudije iz Đakova i okoline. Igrate kod Gorice, sudi vam sudija iz Zagreba. Igrate u Osijeku i ne može da vam sudi sudac iz Donjeg Miholjca – istakao je Bjelica.

Video: Sever prazan zbog korone ali je pehar tu: Borjan odao počast Delijama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neno

    30. april 2021 | 15:40

    Tudjmanovci vidite od kog je Tole naucio zanat .Samo sto Mamici moraju u zatvor a Tole se sepuri u svom Hotelu u Subotici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA