Šta sve Partizan gubi odlaskom Asana? Mora da isplati sve do kraja, a neće dobiti ništa za transfer

Veliki potres u Humskoj od kojeg će biti potrebno neko vreme za oporavak

  • 34
Takuma Asano, FK Partizan Foto: MN Press

Ugovor Takume Asana u Partizanu je bio oročen na tri godine i da bi Japanac uopšte kročio u Humsku, crno-beli su leta 2019. godine morali da pristanu na mnoge kompromise. Upućeni kažu da je fudbaler bio zaštićen "kao beli medved", a neke od klauzula su podrazumevale ličnog kuvara, skupi automobil, stan...

Pride, plata japanskog fudbalera je bila ogromna za srpske prilike i u ovoj sezoni je dosegla, rastućom tendencijom po ugovoru, celih 50.000 evra mesečno, odnosno 600.000 evra godišnje, plus bonuse.

Prema propisima, bilo je potrebno da Partizan ili kasni tri meseca sa isplatom mesečne prinadležnosti ili ne ispuni dogovor o nekom od bonusa da bi Asano posegao za radikalnim potezom i zatražio jednostrani raskid ugovora, koji crno-belima stavlja omču oko vrata.

Ukoliko se pokaže da je Japanac u pravu, odnosno ako na arbitraži dobije spor, koji iz Humske najavljuju, ne samo da će Partizan morati da mu isplati zaostale zarade, već će morati da isplati i sve zagarantovane zarade do kraja ugovora leta 2022. godine i pride će fudbaler dobiti "slobodne papire" u izboru nove sredine.

Na sve to, Partizan će dodatno biti oštećen u finansijskom smislu, jer od transfera najboljeg igrača i zagarantovane milionske zarade neće biti ništa, a i u takmičarskom  pošto je Japanac već napustio ekipu i očito neće biti na raspolaganju timu za završnicu sezone i finale Kupa Srbije.

Sve u svemu - katastrofa za Partizan.

Video: Asano odradio 70 odsto posla za Partizanov 3. gol: Natho asistirao, a Jojić pogodio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuc

    2. maj 2021 | 09:41

    Kako su radili od 2000 do 2013 i sta su zeleli Zvezdi i kako su otimali i namestali nije mi zao. Karma je kucka.

  • Mosa

    2. maj 2021 | 09:52

    Hahaha samo sam cekao kada ce coveku koji je navikao da zivi u uredjenoj drzavi I sistemu da dokurci I da pobegne glavom bez obzira samo dosta je I izdrzao bogami.

  • VALJAK

    2. maj 2021 | 09:39

    Sta PARTIZAN gubi !? Gubi sve osim UPRAVE ! BESKICMENJACI !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA