• 27

Šta će Partizan posle odlaska Asana? Iznuđena prodaja, suđenje sa znakom pitanja i lov u mutnom

, Telegraf

Iznenadno bekstvo Japanca ostavilo crno-bele u mengelama između želja i mogućnosti

  • 27

Iznenadni odlazak Takume Asana na Vaskrs pokvario je navijačima Partizana dobrim delom praznike i podsetio ih na neka davna, ružna vremena kada su u mandatu Dragana Đurića bežale vedete tima (Almami Moreira), a razlog je takođe bio novac. Pošteno zarađen, ali ne i isplaćen!

Japanac je ipak imao specifičnu težinu, bio je pod vođstvom Aleksandra Stanojevića čovek od poverenja na terenu, najbolji igrač i strelac, miljenik navijača koji sada besne na Upravu i neko ko je bio projektovan za prodaju i zaradu koja bi klubu obezbedila mirnu egzistenciju.

Niko u ovoj priči nije nevin, ni oni koji ni posle pismenog upozorenja igrača nisu ozbiljno shvatili da će im se igranje "digitronom" i nepoštovanje obaveza jednom obiti o glavu (a nije prvi put), niti Asano, koji je gospodsko odelo zamenio ritama i pobegao bez pozdrava, makar sa trenerom i igračima, koji dele isti hleb i sudbinu, No, možda je na nepoštovanje, o kome je i sam pisao u oproštajnoj poruci, želeo da uzvrati istom merom ili je, pak, imao samo loše savetnike sa kojima je već sklopio nekakav dogovor i koji su odabrali i loš način, ali i tajming turobnog čina.

Dok se pomenute dileme ne raščivijaju i na videlo izađe ko je zaista krivac u celoj priči, Partizan ima veoma malo vremena da pokuša da se prestroji i napravi kakav-takav plan za leto, koji će, hteli to u Humskoj ili ne, biti stvar improvizacije, jer su zlatni grumen i glavnu metu prelaznog roka izgubili. Bar u ovom momentu.

To praktično znači da će Partrizan morati da smisli alternativni plan i prodaje nenamenski, nekoga ko možda nije bio ni projetovan za tržište ovoga leta, ali će se silom prilika naći u izlogu.

Jer, čak i da postoji šansa da klub iz Humske dobije sudski spor sa Asanom i njegovim budućim poslodavcem, od koga će Partizan zahtevati između tri i četiri miliona evra, gruba projekcija je da će sve to potrajati godinu, možda i dve, što zvuči porazno ako se zna da je crno-belima novac potreban sada i za egzistenciju i za realizaciju prelaznog roka, od koga zavisi i plasman u evro takmičenje i cela naredna sezona.

Rekosmo: ukoliko postoji šansa da Partizan dobio spor sa Asanom, jer ako bude suprotno i pokaže se da je Japanac bio u pravu, biće to omča oko vrata, koja će prouzrokovati obavezu da se igraču isplate sva dugovanja do kraja ugovora, leta 2022. godine, sa sve bonusima i na sve to će dobiti odrešene ruke u izboru nove sredine.

Takuma Asano

Foto: Marko Jovanović

Dakle, pod pretpostavkom da će klub inkasirati bonuse od Umara Sadika, bilo kroz plasman Almerije u Primeru ili prodaju napadača, Partizanu je potreban još bar jedan transfer koji bi obezbedio sredstva za nesmetano funkcionisanje kluba.

I to ne podrazumeva igrače koji su u zrelim godinama, jer slaba je vajda, odnosno zarada od onih koji su na izmaku treće i početku četvrte decenije života.

Zna se šta evropsko tržište najviše zanima u Humskoj, ali je pitanje šta i Partizan sada može da ponudi da bi iole pristojno zaradio i živeo kako se ne bi dogodio neki novi Takuma Asano.

Takuma Asano, FK Partizan

Foto: MN Press

Naravno, pored svega navedenog stoji i takmičarski momenat kao obaveza i "mač nad glavom", jer klub iz Humske već četvrtu godinu nije konkurentan za titulu, a ne drugu zaredom ne sluti na dobro ni u Kupu Srbije. Pogotovo ne posle "bekstva" jednog od najboljih fudbalera i nosilaca igre tima.

No, o tome treba da razmišljaju oni koji su "čorbu i zapržili", jer trener(i), fudbaleri i sve druge prilike i neprilike sa strane, ne mogu večno biti izgovor i "kišobran" za ličnu odgovornost od koje u Humskoj, po nepisanom pravilu, svi beže tražeći krivce u drugima.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    Terzaaa reaguj amaaan..auuui kakav bi to udarac bio za gramadu od kluba i navijaca xexexeee

  • Febo

    Otiso Jaguar,mozda dodje Februar,Mart.franjevci su to

  • RealNo

    Meni se nesto javlja da ce on sa druge strane Topciderskog brda. Ne bi bilo prvi put...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima