≫ 

Rad: "Neka hapse"! Napredak: "Mi smo čisti kao suza"! Superligaši posle optužbi Vučića za nameštanje

Reagovali su i čelnici Superligaša čije su utakmice bile pod lupom poslednjih nekoliko kola

  • 16
FK Napredak, FK Rad Foto: MN Press

Velika prašina digla se poslednjih nekoliko kola u Superligi, gomila sumnjivih mečeva, penala, "sklanjanja" protivničkih igrača, utakmica na kojima su kladionice imale neverovatne padove kvota ili su ih skidale iz ponude... Sve to nateralo je i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se oglasi i da najavi borbu protiv fudbalske mafije.

- Mnogo sam tužan kako nam izgleda završetak fudbalskog prvenstva. Mafijašku bandu iz fudbala, kojima se smeje cela Evropa i svet, sve ćemo da ih pohapsimo. Narod neka vidi da li govorim istinu, i kako će da se igra sledeće prvenstvo - rekao je Vučić gostujući na TV Pink.

Nakon reakcije Vučića, svoje mišljenje dala je Crvena zvezda, koja se oglasila saopštenjem i istakla da klub sa Marakane ne mora da brine, a svoje mišljenje izneli su i Rad i Napredak, ekipe koje su posebno bile pod lupom, jer su upravo njihovi mečevi skidani sa kladionica i upravo su oni imali neverovatne serije pobeda, Napredak je vezao čak šest, dok je Rad prvi tim koji je posle 22 vezana kola uspeo da spreči Zvezdu da pobedi.

Interesantno je da bi, da se računaju samo poslednjih šest kola, Napredak bio šampion, a Rad igrao Evropu.

U izjavi za Informer, predsednik Napretka Miloš Nenezić rekao je da je klub iz Kruševca čist kao suza.

- Napredak je na terenu sve pokazao. Napravili smo pravo malo čudo! Ako nekom nešto nije jasno mogu samo da mu kažem da smo čisti kao suza. Promenili smo dvojicu trenera, Milan Đuričić nam je treći. Najbolje smo odradili prelazni rok, klub smo apsolutno doveli u red, tako da igrači mogu da se fokusiraju na fudbal. Želimo da u narednom kolu protiv Vožovca ostvarimo i sedmu pobedu čime bismo postavili klupski rekord. Savest nam je potpuno čista - kaže Nenezić.

Direktor Rada, Uroš Tošić, istakao je da Rad nema nikakve veze sa nameštanjem utakmica i da sedam godina uprava krvari

- Tvrdim da fudbalski klub Rad nema nikakve veze sa nameštanjem utakmica. Sedam godina krvarimo i spasavamo klub, a čitav pritisak utiče i na naše igrače. Naša poruka je da odmah počnu da hapse fudbalsku mafiju. Apsolutno podržavam to. Neka sve bude po pravu i zakonu, pa ako se dokaže da su postojale nečasne radnje odmah neka hapse jednog po jednog - rekao je Tošić.

Video: Totalni raspad odbrane TSC-a: Igrači Napretka ih pretrčali kao petliće

Video: Ovako je Rad izjednačio protiv Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šop

    6. maj 2021 | 12:14

    Mislim da cela Srbija bi da glasa da se rad izbaci iz 1 lige

  • Терзо одлази

    6. maj 2021 | 12:18

    Угасите српски фудбал

  • Детлић

    6. maj 2021 | 12:37

    Забранити фудбал на 5 година у Србији !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA