≫ 

Ko bi rekao? Ipak će biti ozbiljne drame za opstanak u Superligi, devet klubova deli samo pet bodova

Proleter, Pazar i Voždovac u subotu upisali važne pobede, danas Radnički i Rad biju možda i najvažniju bitku

  • 7
Rad tabela Foto: MN Press, Printskrin: Sofascore

Izgleda da će ipak biti neizvesnosti, možda i drame, u borbi za opstanak u Superligi dva kola pre kraja takmičenja u elitnoj fudbalskoj ligi Srbije. Ko bi rekao posle svega što se izdešavalo poslednjih nedelja, posle nekih krajnje čudnih i diskutabilnih, u prevodu očekivanih rezultata i uspona pojedinih ekipa koje sada daleko "lakše dišu" pred sam finiš sezone.

Ali, prava borba tek predstoji. Na terenu, a ubeđeni smo i van njega, za status u superligaškom društvu.

Ono što je jasno bilo i nekoliko kola ranije, iz elitnog ranga ispadaju Bačka, Mačva, Zlatibor i Inđija, ta četiri kluba i jesu najmanje pokazala do sada, a ko će osim ove četvorke naredne sezone u niži rang, ostaje da se vidi u dva presudna kola.

Trenutno su najugroženiji Radnički i Rad, pošto su Novi Pazar i Proleter u subotu upisali spasonosne pobede za beg iz kritične zone, a upravo bi direktan duel Rada i Radničkog danas mogao da reši neke dileme, ili da ih dodatno zakomplikuje pred poslednjih 180 minuta fudbala u Srbiji.

Utakmicu na Čairu sudiće najbolji srpski sudija Srđan Jovanović što dovoljno govori o tome koliku važnost ovom meču pridaje organizacija takmičenja, FSS i sudijska organizacija.

Tim sa Banjice u poslednje vreme beleži nagli rezultatski uspon, Milanovićev tim je uspeo da ostane neporažen čak i duelu sa nedodirljivom Zvezdom, pa se sada s pravom nada nastavku pozitivne serije i protiv Radničkog.

SRDJAN JOVANOVIC Sudija Srđan Jovanović, Foto: MN Press

Nišlije, sa druge strane, se ne mogu pohvaliti sjajnom formom, dovoljno je reći da su trenutno u zoni ispadanja pa zaključiti koliko im "gori pod nogama", a pričamo o klubu koji je ne tako davno, dve sezone ranije, igrao i evropska takmičenja i bio stabilan pri vrhu tabele.

Situacija se u međuvremenu pogoršala po "Real sa Nišave", česta smena trenera učinila je svoje, pa je sada ekipa u alarmantnoj poziciji da spašava "živu glavu", a moguće da će prizivati povoljne rezultate sa preostalih utakmica u naredna dva kola.

Sve u svemu, borba za opstanak se naprasno zakomplikovala, što zbog krajnje čudnih ishoda velikog broja mečeva, što zbog velikog broja klubova iz donjeg dela tabele koji i dalje matematički nisu rešili pitanje opstanka, a veruju da imaju kapaciteta da isplivaju na kraju trke.

Posle svega viđenog poslednjih nedelja, ostaje nam samo da se nadamo da ćemo gledati poštene mečeve i pobede onih ekipa koje to zaista zasluže na terenu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ako PSŽ, posle ispadanja iz Lige šampiona, ne uzme titulu u Francuskoj, ne uzme titulu u Francuskoj, sezona će za Svece biti katastrofalna, pa je večerašnje (21.00) gostovanje Renu izuzetno važno za tim iz Pariza. Kvota na dvojku je 1,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ren - PSŽ

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • popokatepetl

    9. maj 2021 | 09:44

    Opstace ko da vise!!!

  • Mdmr

    9. maj 2021 | 10:57

    Imam osecaj da ce Rad ostati u ligi jer mora sin imati svoj klub

  • Boki

    9. maj 2021 | 10:55

    Rad sigurno nece ispasti posle proslog kola i dovodjenja Lalatovica od sledeceg leta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA