≫ 

Saznajemo! Partizanov prioritet za prelazni rok: Traži se zamena za Markovića, u igri i stranci

Crno-beli žele igrača koji će biti komandant odbrane u narednoj sezoni i jedan od nosilaca igre

  • 18
Svetozar Marković, igor Vujačić, FK Partizan

Foto: MN Press

Kada bi u Humskoj mogli da izaberu koga bi najradije zadržali naredne sezone, verovatno bi i stručni štab i sportski sektor digao obe ruke da u timu ostane Svetozar Marković, ali ta opcija je gotovo nerealna, jer je i sam fudbaler izjavio u grčkim medijima da je spreman za veliku scenu u Olimpijakosu.

Upravo zbog toga su crno-beli već počeli da traže alternativu na poziciji štopera i rešeni su da angažuju kvalitetnog fudbalera, bio to iskusni povratnik ili stranac - potpuno je svejedno.

Partizan ima plan da Igoru Vujačiću, koji će, sva je prilika biti izbor i u narednoj sezoni, priključi igrača koji će praktično biti komandant odbrane, nekoga ko ima i znanje i iskustvo.

S obzirom da se radi o jednoj od najodgovornijih pozicija u timu, gde je komunikacija tokom igre izuzetno važna, bilo bi idealno da to bude naš fudbaler, povratnik iz inostranstva.

Ali kako je izbor na tržištu trenutno veoma slab ili, bolje rečeno, nedovoljno dobar za ono što je Partizanu potrebno i na čemu trener Aleksandar Stanojević insistira, nije isključeno da crno-beli posegnu za internacionalcem, bez obzira na to što su se u bliskoj prošlosti stranci uglavnom angažovali za napadački deo tima.

Naravno, crno-beli prate i nekolicinu fudbalera u Superligi, ali će za tim opcijama posegnuti samo ukoliko ne uspeju da pronađu adekvatno rešenje izvan granica Srbije, jer kvalitet u ligi koja iz kola u kolo ima po nekoliko sumnjivih utakmica sigurno nije zadovoljavajući, niti daje jasnu sliku o stvarnim vrednostima igrača.

Video: Sveta Marković ušao u golgetersku seriju: Novi gol Partizanovog štopera

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NoName

    11. maj 2021 | 12:50

    Priča se da Partizan nije prošao monitoring Uefe i da će biti opet izbačen iz Evrope. Hoće li država opet platiti licencu kao i prethodne tri godine?

  • nibrS

    11. maj 2021 | 13:37

    Prvo Štanoje da spakuje kofere

  • sims

    11. maj 2021 | 12:54

    Ja mislim da treba da kupe Asana ponovo,i da se zakunete da ce mu se bar Stan i struja redovno placati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA