≫ 

Kakav gest velikana: Ajaks istopio šampionski trofej i podelio ga navijačima

Najtrofejniji holandski klub ponovo demonstrirao klasu

  • 2

Najveći holandski klub Ajaks iz Amsterdama odlučio je da istopi šampionski trofej koji je dobio u ovoj neobičnoj sezoni bez navijača i da od njega naparavi 42.000 malih šampionskih zvezdica.

Od ove srede, svaki vlasnik sezonske karte dobiće po jednu zvezdicu, ili kako ga u klubu zovu "deo Ajaksa". To će klubu omogućiti da i fizički podeli 35. šampionsku titulu sa svojim navijačima.

- Ove sezone igrali smo bez navijača. U stvari bez njih na tribinama. Uprkos svemu, osećali smo njihovu podršku svake nedelje, od odlaska na stadion, preko društvenih mreža i ličnih kontakata. Kada smo ranije rekli da je "ova titula i vaša" mislili smo na navijače, a deljenje trofeja je ultimativni dokaz da smo ozbiljni u toj nameri. Posle turbulentne godine, želimo da svi naši navijači budu srećni - rekao je direktor Ajaksa Edvin Van Der Sar.

Kapiten Dušan Tadić podvlači da je neprijatno igrati fudbal bez navijača.

- Igranje na praznom stadionu ne može da se poredi sa atmosferom na Areni Johan Krojf. Stvarno su nam nedostajali navijači protekle sezone na svim utakmicama i zato želimo da im se odužimo ovim gestom - poručio je Tadić.

Ove sezone Ajaks je odigrao 30 od ukupno 34 mečeva Eredivizije na praznom stadionima, a osvojio je i prvenstvo i kup Holandije.

Svaki vlasnik sezonske karte će dobiti zvezdicu tešku 3,45 grama, a šampionski trofej je poklonjen Ajaksu ove sezone od strane FS Holandije kao izuzetak zbog situacije sa pandemijom korona virusa.

Londonski derbi između Čelsija i Arsenala koji se igra večeras od 21.15 nema veliku rezultatsku važnost jer je domaćin praktično obezbedio minimum četvrto mesto, dok su Tobždije ispale iz skoro svih kombinacija za Evropu. Kvota na keca je 1,75, dvojka je 5,10, dok je kvota na GG3+ 2,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi - Arsenal.

Video: Nekadašnji fudbaler Zvezde u centru agonije u Tel Avivu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nidje veze

    12. maj 2021 | 12:07

    Jedna od jacih stvari koju sam procitao u zadnje vrijeme.Svaka cast na postovanju prema navijacima.

  • .

    12. maj 2021 | 16:20

    A patlidzan ne moze ovako,nema ni navijaca,a ni trofeja,hahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA