≫ 

Fudbalska "Igra prestola" i teške optužbe prvog čoveka Primere: Đani Infantino stoji iza Superlige

Havijer Tebas kaže da projekat nije mrtav

  • 0
Gianni Infantino, Đani Infantino Foto: Tanjug/AP

Predsednik španske La Lige Havijer Tebas izjavio je da misli da predsednik FIFA Đani Infantino stoji iza "propalog" projekta Superlige.

Španac tvrdi da je Infantuino u tajnim dokumentima za organizaciju Superige označen kao "W01".

- Znam da on stoji iza Superlige i to sam mu već rekao lično. Rekao sam to i ranije i ponoviću svaki put. Infantino stoji iza Superlige, on je njihov pokrovitelj i njihov glas razuma - tvrdi Tebas.

Infantino, koji je bio na čelu UEFA od 2009. do 2016. godine usprotivio se kao predsednik FIFA klubovima koji su 18. aprila osnovali Superligu Evrope.

Šest engleskih klubova povukli su se posle samo 48 sati zbog pritiska Valde Velike Britanije, a potom im se spridružilo još troje pa su Barselona, Real i Juventus ostali sami u projektu.

Iako je UEFA zapretila videćim španskim i italijanskim timovima novim kaznama, Tebas kaže da Primera "nema kapacitet, a ni mehanizam" da kazni Real i Barselonu.

- Federacije pripadaju UEFA, ali ne i lige koje su samostalne. Skoro svi klubovi Superlige su svesni da su napravili grešku, a najgora kazna će im biti reakcija njihovih navijača. Projekat je propao, ali nije mrtav. Bez engleskih klubova neće moći da zaživi - tvrdi Tebas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA