Lude kvote u Superligi: Davljenici kao da su se pretvorili u Real i Barsu, pred novo kolo ista priča

Videćemo da li su bukmejkeri napravili prave projekcije pred pretposlednju rundu srpskog prvenstva

  • 13
FK Napredak, FK Rad Foto: MN Press

Još dva kola ostala su do završetka takmičenja u Superligi Srbije. Iako je najveći deo stvari već uveliko rešen, barem kada je reč o borbi za titulu i Evropu, na drugoj strani tabele kuva tokom najvećeg dela proleća. U niži rang su se već ranije preselile ekipe OFK Bačke, Mačve, Zlatibora iz Čajetine i Inđije, a traže se preostala dva putnika. Više toga znaćemo nakon šest današnjih duela u kojima će igrati "davljenici".

Zbog specifičnosti situacije, Fudbalski savez Srbije zatražio je da se svi mečevi u kojima igraju timovi koji se bore za opstanak odigraju u istom terminu, kako bi se sprečile eventualne mahinacije. Na dve runde do kraja ugroženi su još Voždovac, Napredak, Proleter, Radnički iz Niša, Javor, Novi Pazar i Rad. Sve to garantuje nam velika uzbuđenja, ali će nadležni organi morati da otvore "četvore oči", kako bi ispratili sva dešavanja na duelima najvišeg ranga.

A uvod u predstojeće, veoma važno kolo Superlige nagovestile su nam potpuno lude kvote za mečeve davljenika. Bukmejkeri su tako rešili da poklone apsolutno poverenje pojedinim timovima koji se bore za opstanak, nadajući se da će pobedama ostvariti svoj cilj i opstati u višem rangu. Prostim upoređivanjem, zaključuje se da se slične brojke mogu videti samo kada igraju neki od najboljih evropskih timova protiv ekipa iz donjeg doma svojih liga.

Tako je ekipa Napretka apsolutni favorit protiv Mladosti, koja se nalazi dva mesta iznad na tabeli sa 51 bodom i faktički je obezbedila opstanak pred poslednja dva kola. To znači da im bodovi u Kruševcu neće nimalo značiti, što je bukmejkere nateralo da na Čarapane stave kvotu vrednu 1,15, dok se recimo trijumf Lučanaca plaća sa ogromnih 15,0. Remi je procenjen kvotom 7,00.

Superliga Srbije kvote Foto: Mozzartbet.com / Printscreen

Još jedan duel koji je u centru pažnje jeste onaj između Rada i Mačve na stadionu Kralj Petar Prvi na Banjici. Građevinarima su bodovi prekopotrebni za opstanak, dok je tim iz Šapca već uveliko napustio društvo najboljih. Zbog toga se u kladionicama pobeda na domaćina plaća sa veoma malih 1,10, dok je pobeda Šapčana procenjena na čak 19,0. Veliki favorit je i Radnički iz Niša u Užicu protiv Zlatibora. Priča je slična kao na meču Rad - Mačva, pošto su Čajetinci takođe otišli u niži rang, a trijumf Meraklija vredi samo 1,17 naspram 14,0 na koliko je određen trijumf Zlatiboraca.

Utakmice između Metalca i Novog Pazara uglavnom nema u najvećim srpskim kladionicama, dok se na stranim mogla primetiti promena kvote pred početak današnjeg meča. U trenutku pisanja teksta, kvota na domaće je sa 1,80 koliko je iznosila u startu "skočila" na 4,05, dok je na goste sa 4,40 "skliznula" na 1,90. U ponudi su još dva meča "davljenika", gde će Proleter tražiti pobedu nad Inđijom, a njihov trijumf "ceni" se kvotom od 1,70, te susret u Ivanjici gde se kec na Javor plaća kvotom 3,05 protiv Čukaričkog.

Superliga Srbije kvote Foto: Rezultati.com / Printscreen

Preostao je još samo duel između Partizana i Voždovca. I Zmajevima bi bodovi bili izuzetno značajni na ovom meču, ali su oni potpuni autsajderi, za razliku od prethodnih susreta u kojima su "davljenici" uglavnom bili ogromni favoriti. Tako da, ako rešite da odigrate na tim sa krova Tržnog centra "Stadion" iz Zaplanjske ulice, a on trijumfuje u Humskoj, naplatićete kvotu vrednu 8,50.

Videćemo u kojem obimu su bukmejkeri dobro procenili situaciju i pobednike današnjih mečeva. Bure i optužbi će sigurno biti, što smo uostalom mogli i da vidimo nakon jučerašnjeg meča između Vojvodine i Spartaka kada je trener gostujuće ekipe pustio dušu i rekao sve što mu je na srcu, nakon što je njegov tim konačno obezbedio opstanak u najvišem rangu takmičenja.

Partizan se sprema za finale Kupa Srbije, dok se Voždovac bori za opstanak i sigurno će imati veći motiv danas (16.00) u Humskoj. Što se kvota tiče, kec je 1,35, dupla šansa X2 2,90, a GG3+ 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Voždovac.

Video: Voditeljka se zacrvenela zbog Nenada Lalatovića u programu uživo: Trener Vojvodine ispao šmeker

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    15. maj 2021 | 09:49

    A ne pisete za 4 godine kako jedan klub igra,samo je problem jer nemate sa kojim klubom u svetu da ga uporedite jer niko nema tolike nizove ni real ni barsa ni bilo koji drugi klub

  • Kursumlija

    15. maj 2021 | 09:05

    Partizan daje Vozdovcu makar 1 bod.Da ne bude providno i pobeda!!!ZIVI BILI PA VIDELI!!!ISTA TEKMA CE BITI KAO CZV-RAD.

  • ZALE GROBAR

    15. maj 2021 | 09:41

    Ajde gospodo iz FSS, izbacite klubove koji nameštaju utakmice A VI ZNATE DOBRO KO TO RADI SEM ZVEZDE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA