Ko će zameniti Andreu Pirla na klupi Juventusa? Jedan Srbin je u igri za novog trenera "stare dame"

Nekoliko kandidata se pominje...

  • 2
andrea pirlo Foto: Tanjug/Ap

Mediji u Italiji su već počeli s nagađenjem ko će biti novi trener Juventusa, prema navodima Korijere delo Sporta najveći favoriti su Zinedin Zidan, Simone Inzagi i Siniša Mihajlović, dok Fudbal Italija smatra da je ipak Đenaro Gatuzo najveći favorit da od naredne sezone bude na klupi "Stare dame".

Juventus je odlučio da se okuša s "početnikom" na klupi i dao je šansu italijanskoj legendi Andrei Pirlu, međutim, rezultati na kraju sezone su ispod svakog očekivanja.

Fudbaleri Juvea se trenutno nalaze na petoj poziciji u prvenstvu Italije, pitanje je da li će uspeti da se domognu Lige šampiona, dok će se u finalu kupa Italije sastati sa Atalantom 19. maja.

Od takmičenja u Ligi šampiona su se oprostili još u osmini finala, što je dodatno razočaralo sve navijače i simpatizere ovog kluba.

Izvesno je da će Pirlo na kraju sezone napustiti klub iako se domogne četvrtog mesta, a prema medijima u Italiji i svetu postoji nekoliko favorita koji bi se mogli naći na klupi "Stare dame" iduće sezone.

Zinedin Zidan

Ime koje se najviše pominje u medijima kao potencijalni novi trener u ekipi iz Torina.

Sve se dodatno "podgrejalo" izjavom da će na kraju sezone napustiti Real, a Andrea Anjeli je već krenuo u ofanzivu sa željom da vidi Francuza na klupi svog kluba iduće godine.

Zidan je već pre dve godine bio blizu dolaska u Juventus, međutim, tada je prihvatio poziv "svog" Reala i po drugi put se vratio na klupu ovog kluba.

Pitanje je, da li će Zidan prihvatiti da vodi klub u Ligi Evrope? A kao otežavajuća okolnost za čelnike Juventusa je i predsednik Reala, Florentino Perez koji će sve uraditi da zadrži Zidana na klupi Reala još neko vreme.

Navijači Reala ne bi imali ništa protiv da Zidan ostane i dalje trener, ali, takođe ne bi se žalili i da druga legenda kluba u vidu Raula Gonzalesa sedne na klupu "Kraljvskog kluba".

Zinedine Zidane Juventus Foto: Profimedia/GABRIEL BOUYS/AFP

Siniša Mihajlović

Srpski stručnjak se već neko vreme pominje kao mogući novi trener Juventusa, a i sam Mihajlović je bio zagonetan u svom obraćanju medijima pred utakmicu s Veronom.

Siniša je svoju trenersku karijeru gradio u Italiji, bio je trener Milana, Fiorentine, Katanije... Sada već dve sezone sa uspehom vodi ekipu Bolonje, s kojom se nalazi na sredini tabele.

A upravo u poslednjem kolu će snage odmeriti Bolonja i Juventus, ovaj meč je izuzetno važan za klub i z Torina jer će od njega zavisiti četvrto mesto na tabeli.

Simone Inzagi

Korijere delo Sport navodi da je i Simone Inzagi jedan od mogućih trenera koji bi se mogao naći na klupi "Bjanko-nera" naredne sezone.

Simone Inzagi je od 2016. na klupi Lacija s kojim je uspeo da osvoji jedan kup Italije, ali takođe i dva Superkupa.

Ovog leta mu ističe ugovor, a to bi upravo mogao da bude i dobar povod da Juventus kontaktira njegovog agenta i popriča o mogućem preuzimanju kluba.

Lacio se ove sezone nalazi na šestoj poziciji u prvenstvu.

Đenaro Gatuzo

Popularni Rino je ove sezone imao previše uspona i padova sa Napolijem, u nekoliko navrata je bio na pragu otkaza, ali je ostao i sada vodi klub u Ligu šampiona.

Njegov Napoli se nalazi na četvrtoj poziciji i sve ima u svojim rukama, pobedom u poslednjem kolu protiv Verone će obezbediti učešće u Ligi šampiona.

Gatuzo je već povezivan sa Totenhemom i sa još nekoliko klubova u Italiji, navodi u Italiji već kažu da je Fiorentina u poodmaklim pregovorima sa Gatuzom, dok Fudbal Italija navodi da "Gatuzo nije samo ideja" Juventusa.

Đenaro Gatuzo Foto: Tanjug/AP

Burno leto je pred čelnicima Juventusa, pitanje je ko će sledeće sezone biti njihov trener.

Video: Golman Voždovca precenio svoju brzinu i daljinu lopte: Natho pre njega stigao do nje i prevario ga!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA