≫ 

Suze i delirijum na krovu, tuga Rada posle 97 minuta fudbala: Finiš Superlige kakav dugo nije viđen!

Trener Voždovca u suzama posle vesti da je Rad odigrao egal u Subotici čime je Voždovac ostao u Superligi

  • 13
Rogan Rad Voždovac Printskrin: Arena sport

Kraj, napokon je završena fudbalska Superliga Srbije, a poslednjih 90 minuta fudbala doneli su nam dramu i završnicu kakva dugo nije viđena u domaćim okvirima.

Posle triler finiša u Subotici u koju su sve oči na kraju bile usmerene, jer je i meč kasnio od poluvremena nekoliko minuta u odnosu na ostale, pobednici dana su Novi Pazar, Voždovac i Radnički Niš, a najveći gubitnici, i novi drugoligaši Rad i Javor. 

Ivanjičani su odigrali bez golova na krovu sa Voždovcem i tako ispali iz najvišeg ranga, dok su "Zmajevi" tim ishodom u tom trenutku bili sigurni van zone ispadanja, ali su lako mogli da skliznu u drugu ligu da je Rad dobio Spartak.

Igrači Voždovca su zato kao "na iglama", posle svog meča, pratili sam finiš duela u Subotici, i osluškivali, nadali se najboljem...

A na severu Bačke - drama!

Sudija Novak Simović je produžio meč dodatnih pet minuta, pa još dva u nadoknadi, ali ni to nije bilo dovoljno gostima da dođu do drugog gola i pobede uprkos silnim napadima kojima se priključio i golman Kahriman. Podsetimo da je Rad promašio i penal (Kaluđerović) na 1:1 u drugom poluvremenu i tako sebi zakomplikovao situaciju. Na kraju je goste upravo promašaj najiskusnijeg napadača koštao i statusa u eliti.

Čim je sudija Simović svirao kraj meča u Subotici bura emocija je pokuljala na krovu, rolekoster pomešanih osećanja. Igrači Javora su tugovali, tihovali, stajali nepomično, ležali na travi stadiona, dok su fudbaleri Voždovca eksplodirali od sreće, slavili u transu, a bilo je i suza.

Trener Predrag Rogan nije izdržao, briznuo je u plač pa su ga tešili igrači sa kojima je, na kraju dana, ostvario ipak veliki uspeh ove sezone - opstanak u društvu najboljih koje će naredne takmičarske godine brojati 16 klubova.

Poslušajte i izjavu trenera Voždovca Predraga Rogana po završetku meča.

Rezultati poslednjeg kola

Crvena zvezda - Metalac 5:1

Voždovac - Javor 0:0

Novi Pazar - Napredak 2:1

Proleter - Vojvodina 2:0

Radnički - Bačka 5:1

Utorak

Čukarički - Radnik 2:1

Mačva - Zlatibor 1:0

TSC - Inđija 2:1

Mladost - Partizan 1:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    19. maj 2021 | 21:42

    E Rad ode šlepali se zadnje tri četri godine , vreme je ......

  • Kiki

    19. maj 2021 | 22:02

    kakav paradoks, namestis pola lige i ispadnes iz iste... Sad ce da kazne proleter zbog namestanja, izbace ih u 3 ligu i Rad ostaje ...

  • Ja

    19. maj 2021 | 22:18

    E cuveni sudija simovic ili ti Elvis

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA