≫ 

Inđijci zagremeli saopštenjem, pominju se i krivične prijave

Ne mire lako sa najavom opstanka za Rad i Javor

  • 1
FK Crvena zvezda, FK Inđija Foto: MN Press

Sezona u Linglong Superligi je završena, ali se bura ne stišava. I dalje se raspravlja o neregularnostima, najavljuje nova reorganizacija i opstanak za Rad i Javor koji su takođe ispali, što se ne dopada rukovodstvu Inđije koje se oglasilo saopštenjem za javnost.

- Nakon današnjeg saznanja iz pojedinih medija da pojedini klubovi planiraju da podnesu inicijativu o promeni pravila funkcionisanja Super lige Srbije, odnosno ispadanju četiri umesto šest klubova nakon završetka ove takmičarske sezone, a na osnovu glavne teze da je bilo nepravilnosti i nepoštenja tokom iste, fudbalkoj javnosti postavljamo sledeća pitanje:

- Da li postoje dokazi o neregularnosti tekuće takmičarske sezone? Ukoliko postoje, da li su podnete krivične prijave tim povodom, a ukoliko ne postoje na čemu se zasnivaju navedene tvrdnje?

- FK Inđija se nikada do sada nije našao ni u jednom dokumentu niti novinskom članku kao fudbalski klub koji se bavio nepoštenim radnjama i nijedna utakmica nije označena kao sumnjiva, niti povučena iz kladionica. Od prve do poslednje utakmice pošteno smo se borili za opstanak u takmičenju zagledani isključivo u svoje dvorište. Isto bi ostalo i nakon završetka ove sezone da se pojedini klubovi nisu oglasili današnjim u najmanju ruku nejasnim saopštenjima za javnost.​

- Ove godine Inđija je pobedila sve direktne protivnike za ispadanje iz Super lige. Inđija je jedini predstavnik Srema u Super ligi i kada su okolnosti normalne stadion bude ispunjen gotovo do poslednjeg mesta. Smatramo da Inđija svojim učešćem doprionsi kvalitetu fudbala u svakom segmentu te igre, od poštenog i borbenog fudbala do fer i korektnog navijanja - stoji u saopštenju koje je potpisao predsednik UO Inđije Dragan Pilipović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Trener Voždovca brisao suze radosnice: Nemojte o tome! Pobedila je zdrava fudbalska priča!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nerešeno

    21. maj 2021 | 20:05

    Moraju ispasti Rad i Javor... to im ke kazna jer nisu igrali "sklanjalicu" protiv stuba srBstva nego su se jedini, pored Partizana, usudili da odigraju nerešeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA