≫ 

Atletiko je novi prvak Španije, Suarez od Barsinog otpatka do junaka Jorgandžija!

U poslednjem kolu La Lige Simeoneov tim preokretom protiv Valjadolida održao prvo mesto, Real uzalud pobedio, Barsa trijumfom u Eibaru obezbedila treće mesto i Ligu šampiona, iz lige ispali Eibar, Valjdaolid i Ueska

  • 15
atletiko madrid Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Atletiko Madrida novi su šampioni Španije, prvi put posle sedam godina, 11. put u istoriji - potpuno zasluženo! Krunu na glavu Simeone i njegovi lavovi stavili su na "Zorilji" pobedom nad Valjadolidom od 2:1 posle preokreta u drugom poluvremenu, i tako se održali na čelnoj poziciji ispred Reala kome ni pobeda nije ništa značila jer je "Kraljevski klub" čekao kiks gradskog rivala.

I nije ga dočekao.

Real je sezonu u kojoj je ostao bez trofeja okončao pobedom od Viljareala kod kuće rezultatom 2:1 golovima Modrića i Benzeme u samoj završnici meča.

real madrid Foto: Tanjug/Ap

Barsa je posle silnih lomova ove sezone i katastrofalne završnice prvenstva (tri kola bez pobede) uspela sezonu da završi pobedom nad Eibarom u finišu i tako barem prebrine sve brige kada je reč o učešću u Ligi šampiona. Ali, jasno je da Kumanov tim očekuje kompletan remont na leto i reorganizacija igračkog kadra po svim linijama.

Kataloncima ostaje za utehu osvojen Kup Kralja kao jedini svetao trenutak sezone koja je počela grčevitim naporima kluba da zadrži Mesija u klubu.

Fudbal, FK Atletiko Madrid FK Valjadolid Foto: Tanjug/AP

Pobednici, fudbaleri Atletika, potpuno zasluženo su se na kraju popeli na pijadestal La Lige, jer su, ruku na srce, bili najkonstantniji, najduže vremena u vođstvu na tabeli, imali dugo i dvocifrenu razliku naspram Barse i Reala, pa ni nešto lošija izdanja u poslednjoj trećini šampionata nisu koštala "Jorgandžije" gubitka prve pozicije.

Čini se da je najvažniji potez ka tituli Atletiko napravio još letos, kada je doveo Luisa Suareza, i to pošto je ovome propao transfer u Juventus. Urugvajac se savršeno uklopio u Simeoneov sastav, od starta je rešetao protivničke mreže i pokazao Kumanu da se grdno ogrešio o njega kada ga je maltene najurio iz kluba kako bi smanjio njegov navodno loš uticaj u svlačionici.

Fudbal, FK Atletiko Madrid FK Valjadolid Foto: Tanjug/AP

Upravo je Urugvajac bio strelac pobedonosnog gola u Valjadolidu, potvrdio klasu i u tom trenutku definitivno razrešio sve dileme u trci za titulu. Bilo je u prvom poluvremenu drame po Atletiko, jer je Valjadold poveo iz vrhunski odrađene kontre, ali je Viljareal u tom momentu "radio" za Jorgandžije u Madridu - poveo je protiv Reala.

Lakše se disalo zbog tog podatka u taboru Atletika, poluvremena na "Zorilji" i na "Di Stefanu" završena su minimalnim minusima kandidata za titulu, a onda je u nastavku Atletiko postavio stvari na svoje mesto. Prvo Korea, posle i Suarez su obesmislili sve dalje napore Zidanovog tima koji se ipak potrudio da pobedom stavi tačku na jednu od najgorih sezona u istoriji - bez ijednog osvojenog pehara.

atletiko madrid Foto: Tanjug/Ap

Dodajmo još da su iz lige ispali Eibar, Valjadolid i Ueska, dok se ispadanja u poslednjih 90 minuta spasao Elče trijumfom nad Atletik Bilbaom 2:0.

Španiju će naredne sezone u Evropi predstavljati Atletiko, Real, Barselona i Sevilja u Ligi šampiona, Sosijedad i Betis u Ligi Evrope, te Viljareal u Konferencijskoj ligi.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pogledajte u nastavku kako je tekao psolednji takmičarski dan u Primeri

83.  minut - Povela je i Barsa, Grizman je strelac na gostovanju Eibaru. Kataloncima, podsetimo, pobeda donosi treće mesto i Ligu šampiona.

74. minut - U međuvremenu je i Betis preokrenuo u Vigu protiv Selte, sad je 3:2 pa je tim iz Sevilje na taj način trenutno na poziciji broj pet.

67. minut - Suarez, gol za Atletiko koji je preokrenuo i sada drži sve u svojim rukama i nogama. Realu sad ni pobeda ne može da donese titulu, Jorgandžije su nikad bliže tituli... Bio je ovo 21. gol Urugvajca ove sezone. Istrčao je sam pred golmana Valjadolida, prethodno e kiksnula odbrana domaćeg tima, pa je Urugvajac rutinski pogodio za slavlje.

62. minut - Kakva šansa za Valjadolid da opet povede! Oblak je zaustavio jedan udarac, ali je odbio loptu na koju je natrčao Vajsman i sa nekoliko metara, glavom, prebacio i golmana Atletika i gol. Mnogo sreće za goste, koje još dvadesetak minuta deli od titule, naravno ukolo trenutni rezultati ostanu na snazi.

57. minut - GOL, Atletiko je izjednačio, Korea je sjajno prošao u slalomu i pogodio sa ivice kaznenog prostora sami donji ćošak gola Valjadolida. Atletiko trenutno ima tri boda viška u odnosu na Real. Sve je bliže tituli.

56. minut - Realu je poništen gol, nesuđeni strelac je bio Benzema, ali ništa od poravnanja u Madridu, ostaje 0:1 za Viljareal.

karim benzema Foto: Tanjug/Ap

46. minut - Krenuli su silovito igrači Atletika u nastavku, odmah imali i šansu u kojoj se našao suarez, međutim nije bio najbolje pozicioniran za uadarc glavom ,a pje loptu koju je preusmerio u mrežu blokirao jedan defanzivac Viljareala. U Madridu, na meču Reala i Viljareala, i dalje gosti vode.

dijego simeone Foto: Tanjug/Ap

POLUVREME

38. minut - Bez golova je i u Eibaru gde Barselona juri pobedu kako ne bi došla u situaciju da ostane bez Lige šampiona. To će se desiti ako završi Primeru na 4. poziciji, a Viljareal uzme Ligu Evrope. Barsa je pred ovaj meč imala dva boda više od četvrtoplasirane Sevilje koja u nedelju igra svoj meč sa Alavesom.

28. minut - GOL, pogodio je i Elče, i trenutno je van zone ispadanja, ispred Eibara, Valjadolida i Ueske. Strelac za Elče protiv Atletik Bilbaoa bio je Boje u 28. minutu.

25. minut - Igrači Reala su tražili penal posle igranja Pareha rukom u svom kaznenom prostoru. Lopta je jasno dotakla igrača Viljareala po ruci, ali se sudija nije oglasio. Uzalud su protestovali Madriđani.

20. minut - GOL, Šok i za Real, koji gubi od Viljareala u Madridu! Pina je strelac za Žutu podmornicu. Stanje na tabeli ostaje nepromenjeno ukoliko i Real i Atletiko izgube, "Jorgandžijama" ide titula. Realu je neopdhodna pobeda za trofej ako gradski rival kiksne.

valjadolid Foto: Tanjug/Ap

18. minut - GOL, šok za Atletiko Madrid na "Zorilji" - Valjadolid je poveo 1:0! Naivno su igrači Atletika ispali na polovini rivala posle kornera i izgubljene lopte, istina domaći su izveli savršenu kontru u tri poteza koju je hirurški preciznim udarcem završio Oskar Plano, momak koji je ponikao u Realu. Na ovaj način daje veliki doprinos da njegov matični klub na kraju ipak dođe do prvog mesta.

10. minut - Nema golova ni na jednom od sedam mečeva širom Španije, a Atletiko je bio na mukama u Valjadolidu. Šutirao je Vajsman sa ruba kaznenog prostora, po zemlji, no slovenačko čuvar mreže je paradom zaustavio taj pokušaj

1. minut - Počele su utakmice poslednjeg kola Primere.

Još 90 minuta nas deli od završetka neverovatno uzbudljive sezone u Španiji, a borba za titulu dostiže kulminaciju ovog popodneva. Atletiko i Real odlučuju o novom šampionu, a jedno je sigurno - Madrid će goreti ove subote.

Jorgandžije gostuju u Valjadolidu i pobeda im garantuje prvu titulu šampiona posle sedam godina, dok Real dočekuje Viljreal i uz pobedu mora da se nada kiksu gradskog rivala kako bi osvojio 35. titulu šampiona.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Primera, poslednje kolo

Selta - Betis 2:3

Eibar - Barselona 0:0

Elče - Atletik Bilbao 2:0

Ueska - Valensija 0:0

Osasuna - Real Sosijedad 0:0

Real Madrid - Viljareal 0:1

Valjadolid - Atletiko Madrid 1:2

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    22. maj 2021 | 18:46

    To znači poštena liga. 2 najjača kluba u Srbiji protiv totalnih autsajdera u najvažnijoj utakmici u sezoni gube, dok kod nas neki klubovi završavaju sezonu bez poraza, a neki ne mogu da izgube zadnjih 10 kola kao da su Real. A imaju timove u rangu klubiva iz beton lige. Mislim da je očigledno ko namešta, sve kazniti, počevši od Zvezde i Partizana, pa onda rad, napredak, pazar i ostale. Doduše, Partizan namešta da zavara navijače kako ni mislili da je sve u redu u klubu, i to su počeli da nameštaju tek kad je sve izgubljeno. Neki nameštaju čitavu sezonu 😉

  • Markes

    22. maj 2021 | 19:59

    Hahahaha pa mi smo jos mala deca za njih, kao gube a onda odjednom iz keca u dvojku i iz dvojke u keca. Neko se doooobrano omastio.

  • Baja

    22. maj 2021 | 20:02

    Atletiko zasluzio da bude prvak Spanije, Kuman i Zidan su sami krivi jer su poteralu bolje igrace a losije ostavili. Sad im se to osvetilo. Fan sam Reala ali Zidan nije radio kako treba, poterat jednog Balea, Ljorentea, Odegarda, i jos par igraca, drago mi je da ode i da Raula postave za trenera a Barsa da uzme legendu Cavia.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA