≫ 

Partizanovo krunisanje 2018: Penzija Vujovića i preokret crno-belih na "surduličkoj bombonjeri"

Četvrti uzastopni Kup trofej ekipa iz Humske osvojila je u tesnoj i utakmici protiv Mladosti pod vođstvom Miroslava Đukića

  • 4
miroslav đukić Foto: MN Press

Fudbaleri Partizana će se u utorak od 19.00 časova u velikom finalu Kupa Srbije sastati sa ekipom Crvene zvezde, biće to njihovo sedmo uzastopno učešće u završnom meču najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u našoj zemlji.

Na portalu Telegraf.rs ste tokom prethodnih dana već mogli da ste podsetite finala iz 2015, 2016. i 2017. godine, a pred vama je podsećanje na četvrto vezano učešće crno-belih u završnom meču Kupa. Sve do utorka, vraćaćemo se iz godine u godinu.

majo Vujović sudija Foto: MN Press

Partizan je pod vođstvom šefa stručnog štaba Miroslava Đukića došao do finala. Poslednja prepreka na putu ka trofeju bila je ekipa Mladosti iz Lučana, sa kojom se Partizan sastao 23. maja 2018. na stadionu FK Radnik iz Surdulice. Treći uzastopni trofej Kupa za Partizan došao je nakon pobede rezultatom 2:1, a strelci su bili Marko Janković u 31. i Saša Zdjelar u 61. minutu.

- Mislim da je to bila vrhunska sezona, iako mislim da se mnogi neće složiti. Osvojili smo Kup, prezimeli u Evropi, ali u Partizanu se drugo mesto u ligi ne smatra uspehom. Međutim, mislim da je bila dobra sezona. Imali smo dosta poteškoća, nismo imali mir koji je potreban da bi se ostvarili dobri rezultati. Milsim da smo ostvarili dobar uspeh i zaista sam prezadovoljan ekipom - rekao je bivši šef stručnog štaba Partizana Miroslav Đukić.

- Svakako da mi je mnogo drago što sam imao dva puta priliku da igram u finalu Kupa. Na sreću, oba puta smo osvojili i upravo jedan od tih slučajeva je bio i derbi kada sam bio asistent kod gola Blekija Milenkovića, a u drugom sam dao gol protiv Mladosti iz Lučana. Imam stvarno fine uspomene. U predstojećem finalu momcima želim mnogo sreće, mislim da igraju jako dobro i efikasno i mislim da bi stvarno bila šteta da kraj sezone ne krunišu ovim trofejem -,poručio je Marko Janković.

Finale kupa, Zvezda Partizan, medjusobni skor, statistika Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

- Poslednji dan prelaznog roka dolazim u svoj klub u koji sam toliko želeo da dođem i na kraju te godine se sve završilo onako kako sam želeo. Da sam zamišljao, ne bi moglo da bude bolje. U tom finalu je prvi gol postigao Marko, a drugi gol sam postigao ja. Utakmica je bila jako teška zato što smo igrali u Surdulici, uslovi za igru nisu bili baš najbolji.

- Počeli smo loše utakmicu, gubili sa 1:0 i Marko je dao izvanredan pogodak iz slobodnog udarca, a ja sam imao tu sreću da postignem pogodak iz kornera u drugom poluvremenu i da zasluženo osvojimo Kup i slavimo do Beograda - kaže Saša Zdjelar koji će i u utorak, u novom finalu, biti jedan od najjačih aduta crno-belih na putu ka Kup peharu.

Vladimir Stojković Foto: MN Press

Valja podsetiti da je meč u Surdulici bio poslednji u sudijskoj karijeri za Maja Vujovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    23. maj 2021 | 11:45

    Sa ovakvim timom partizanu se ne piše dobro

  • neno

    23. maj 2021 | 15:31

    Ovo je medjunarodna utakmica braco Srbi igramo protiv tudjmanove ostavstine🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🙏🙏

  • Coma0

    23. maj 2021 | 15:01

    Svaki dan tekst o kupovima jsd-ovaca.Pisite o Zvezdinim onda malo kupovima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA