≫ 

Kraj sage: Hansi Flik potpisao ugovor do 2024. godine, vraća se na mesto gde je proveo 11 godina

Vraća se na mesto uspeha

  • 0
FK Ajntraht - FK Bajern Foto: Tanjug/AP

Hansi Flik, bivši trener Bajerna, potpisao je ugovor sa nacionalnim timom Nemačke i zvanično će postati njihov selektor nakon Evropskog prvenstva u julu 2021. godine

Dugo se spekulisalo gde bi mogao Hansi Flik nakon što je napustio Bajern, mediji su ga povezivali sa Totenhemom, Barselonom... A on se vraća u "svoju" Nemačku, gde će zameniti Joakima Leva.

Flik je potpisao ugovor na tri godine, odnosno do leta 2024. godine, kada će biti održano Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Hansi Flik je već radio u nacionalnom timu, bio je asistent Joakima Leva od 2006. pa sve do 2014. godine, kada su uspeli da osvoje i Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Nakon posla asistenta, bio je sportski direktor u reprezneaciji, da bi 2017. napustio reprezentaciju i postao sportski direktor u Hofenhajmu.

Ubrzo je napustio i Hofenhajm, postao je trener Bajerna s kojim je osvojio sve što je mogao.

Trener je povodom potpisa bio kratak

- Sve se odigralo veoma brzo, ali sam srećan što ću raditi s nacionalnim timom. Sezona se upravo završila i nakon dve godine u Bajernu su mi mnogo pomogle - rekao je Hansi Flik nakon potpisivanja ugovora.

Nemačka se na Evropskom prvenstvu nalazi u grupi F zajedno sa Mađarskom, Portugalom i Francukom.

Prvi meč će odigrati 15. juna protiv Francuske, četiri dana kasnije će igrati s Portugalom, da bi na kraju 23. juna završili grupnu fazu protiv Mađarske.

Video: Kada je Brus Li umro sve je postalo slabo: Ko se i kako seća duple krune večitih rivala!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA