Alaba prvi put obukao dres Reala i razgalio navijače, sada žele da ga vide u tandemu sa Embapeom

Kraljevići su ozvaničili prvi veliki posao u letnjem prelaznom roku

  • 2
David Alaba Foto: Twitter / FC Real Madrid / Printscreen

Nakon što se tokom jutra pojavila informacija kako je Karlo Anćeloti blizu povratka u Real Madrid, Kraljevići su rešili da dodatno prodrmaju sportsku scenu i da predstave najnovije pojačanje u svojim redovima - Davida Alabu.

Fudbaler koji je najveći deo svog detinjstva proveo u mlađim kategorijama Austrije Beč, potom je prešao u minhenski Bajern gde je prvo nastupao za drugi tim tokom jedne sezone odakle se lansirao "u nebesa". Za prvi tim Bavaraca nastupao je od 2010. godine, što će reći da je na jugu Nemačke sveukupno proveo 13 godina, računajući nastupe za mlade nade ovog kluba.

Međutim, sa svojih 28 godina rešio je da krene dalje, a Real Madrid ispostavio se kao njegova buduća stanica. Iako Kraljevići ne znaju ko će naslediti Zinedina Zidana na klupi, sasvim je sigurno da će Alaba pod bilo kim imati veliku minutažu.

On je kasno sinoć po prvi put na sebe stavio dres Reala i na taj način "zapalio" društvene mreže. Navijači Kraljevića bili su presrećni što ga vide, a mnogi se nadaju da je to samo uvertira za dovođenje Kilijana Embapea u narednim nedeljama.

- Napustio sam jedan poseban klub, kako bih došao u drugi takođe tako poseban. Veoma sam srećan i ponosan što sam se priključio sastavu Real Madrida. Posle toliko godina u Minhenu, idem ka novom izazovu i daću sve od sebe da nastavim da pišem stranice neverovatne istorije sa njima. Oduvek sam želeo da pod ovim dresom nastupim pred navijačima u Madridu. Ubeđen sam da će ova avantura biti veliki uspeh. Svi zajedno, sa svim Madriđanima. Idemo! - rekao je David Alaba na predstavljanju navijačima.

Novi igrač Reala je upisao ukupno 79 nastupa za seniorsku reprezentaciju Austrije, za koju je postigao 14 golova. Prvi put je obukao dres svoje zemlje sada već davne 2009. godine, sa svega 16 godina.

Video: Borjan pozdravlja igrače Partizana nakon primljenih medalja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA