≫ 

Saznao da ide na pripreme sa Zvezdom, pa dobio poziv u reprezentaciju Srbije

Lučić menja Gavrića u mladoj selekciji Orlova

  • 0
Vladimir Lučić Foto: crvenazvezdafk

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije, Zvonko Živković, pozvao je naknadno igrača Crvene zvezde Vladimira Lučića, koji će biti na raspolaganju selekciji za provere protiv Rusije i olimpijske selekcije Brazila. Poziv je usledio nakon što je drugi fudbaler crveno-belih Željko Gavrić prekomandovan u A selekciju.

Lučić je prethodnu sezonu kao pozajmljen igrač Zvezde igrao za IMT, a nedavno je saznao da će se naći na spisku Dejana Stankovića za letnje pripreme srpskog šampiona.

- Vodimo šest mladih igrača, to su - Nikola Stanković, Marko Lazetić, Aleksa Matić, Vladimir Lučić, kao i braća Mituljikić. Sem njih tu je i Eraković, a plan je da narednih dana završimo transfer Petra Stanića iz pančevačkog Železničara. Imaćemo osam bonus igrača i na njima je da se nametnu kod trenera Stankovića. Ko se najbolje pokaže, taj će ostati u konkurenciji - rekao je nedavno direktor kluba Zvezdan Terzić.

Mlada reprezentacija Srbije odigraće prijateljsku utakmicu sa Rusijom 6. juna i dva dana kasnije sa olimpijskom selekcijom Brazila. Oba meča biće odigrana u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

"Orlići" se pripremaju za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se igrati 2023. godine. U grupi su sa Francuskom, Severnom Makedonijom, Farskim ostrvima, Jermenijom i Ukrajinom, sa kojom će igrati 3. septembra, na startu kvalifikacija.

U odnosu na prvi spisak, selektor Živković, zbog povreda, neće moći da računa na Filipa Stevanovića i Svetozara Markovića, odnosno Nemanju Jovića koji je priključen „A“ timu za mečeve u Japanu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA