Partizan potvrdio transfer: Zakazana promocija prvog pojačanja u prelaznom roku

Centralni defanzivac će od 15.00 časova pred beogradske medije, kao prvo pojačanje crno-belih u prelaznom roku

  • 5
Siniša Saničanin, Filip Holender Foto: Marko Jovanović

Prvi veliki posao u letnjem prelaznom roku Partizan je definisao tokom jučerašnjeg dana, a već dana Siniša Saničanin biće i zvanično predstavljen u Humskoj kao pojačanje, o čemu ste mogli već da čitate na Telegrafu. Crno-beli će u 15.00 časova upriličiti konferenciju za medije, na kojoj će centralni defanzivac biti predstavljen javnosti.

Saničanina čeka trogodišnji igrački mandat u Humskoj, a izabrao ga je lično trener A leksandar Stanojević, koji je "na stolu" imao još nekoliko defanzivaca iz Srbije i inostranstva. Ipak, struka je još tokom trajanja takmičarske sezone označila reprezentativca Bosne i Hercegovine kao fudbalera koji bi se uklopio u viziju Partizanove rekonstrukcije, pa se samo čekao kraj Superlige kako bi posao bio definisan.

Početkom sedmice pregovori su se intenzivirali da bi Saničanin juče napustio kamp reprezentacije BiH, uz dozvolu selektora, i zaputio se ka Beogradu gde je definisao i poslednje detalje trogodišnje saradnje, a već danas javnost će moći da sazna više detalja u vezi sa prvim transferom Partizana ovoga leta.

Počeo u Rudaru iz Prijedora

Rekosmo već u najavi dolaska igrača, Saničanin je fudbalsku karijeru započeo u rodnom Prijedoru, gde je nastupao za lokalni Rudar. Za ovaj klub je debitovao tokom sezone 2013/14, zabeleživši tada dva meča u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Po ispadanju kluba u niži rang takmičenja i prerastanja omladinskog uzrasta, Saničanin je postao standardni igrač odbrane Rudara naredne sezone. Tokom sezone 2014/15 u Prvoj ligi Republike Srpske odigrao je 22 utakmice (jedan gol), uz još tri meča u Kupu Bosne i Hercegovine.

Saničanin ubrzo posle toga prelazi u Borac iz Banja Luke, gde je do kraja 2015. upisao ukupno 20 utakmica u oba domaća takmičenja i postigao jedan gol.

Još tada se prvi put pričalo i pisalo da ga prate Udinezea i Partizan, ali ga je put odveo u Moravički okrug.

Kratko je trenirao sa čačanskim Borcem, a zatim je iznenada potpisao ugovor sa Mladosti iz Lučana, krajem januara 2016. godine. Za sezonu i po u ovom klubu, Saničanin je odigrao 40 utakmica i postigao 2 gola.

Leta 2017, poslednjeg dana prelaznog roka prešao je u redove Vojvodine, čije boje je branio na 97 utakmica, pre nego što je ovoga leta postao slobodan igrač.

Treba napomenuti da je od 2020. godine Saničanin postao i A reprezentativac Bosne i Hercegovine, za koju je odigrao deset zvaničnih utakmica.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    3. jun 2021 | 13:05

    Stanojevic, Jojic, Miljkovic, Holender, Vucelic, Vazura napolje iz Partizana. Grobari, ovo moramo oterati ako mislimo da nam Partizan prezivi!

  • bice trke

    3. jun 2021 | 12:44

    eve je to nista dok nam se ne objasni ..Ko je i zasto IZDAVAO Partizan i namjestao za zvezdu..uzalud se trudite..traze se objasnjenja za sumu matka asana--ko je rastura partizan i po cijim uputama..ne zaboravite da se navijaci VRACAJU..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA