Ovo je prava istina o dolasku veziste iz Afrike i Vukadinovića u Partizan

Iz Humske demantuju obe opcije koje se povezuju sa crno-belima u ovom prelaznom roku

  • 1
Tabo Nodada

Printskrin: Youtube/Velile Mnyandu

Inspirisani nedavnom posetom delegacije Partizana tamošnjem klubu Kejptaun sitiju, pojedini južnoafrički mediji su već počeli da spekulišu ko bi to od fudbalera mogao eventualno da završi među crno-belima u skorije vreme i izbor je pao na reprezentativca Taboa Nodadu (26 godina, mada, ruku na srce, izgleda malo starije).

Iz Humske ne spore da je saradnja u budućnosti svakako moguća, ali demantuju da je povremeni reprezentativac pomenute zemlje sada u fokusu.

Činjenica je da Partizan traži pojačanje i na mestu zadnjeg veznog, ali je osveženje na pomenutoj poziciji, za razliku od krilnih i napadačkih pozicija, za sada isključivo vezano za prodaju jednog od fudbalera iz postojećeg kadra, najverovatnije Saše Zdjelara.

Takođe je fakat da crno-beli više gledaju ka internacionalnim rešenjima, ali to svakako nije pomenuti Nodada, već igrači koji su "na oku" i već igraju u evropskim takmičenjima, a kako je pozicija štopera rešena Sinišom Saničaninom, te se već pregovara sa potencijalnim pojačanjima u ofanizvnom delu, u Humskoj ne žure sa zadnjim veznim.

Što se tiče medijskih spekulacija u vezi sa "backup" krilom, pošto je već odavno kristalno jasno da će prvo rešenje biti fudbaler iz inostranstva, takođe ne piju vodu priče o angažovanju fudbalera Vojvodine Miljana Vukadinovića.

Vezista "lala" igrački možda nije sporan, ali sa ekonomske strane ta opcija ne ide u prilog crno-belima, jer se radi o fudbaleru koji ima već 28 godina i pitanje je šta bi Partizan mogao da izvuče u budućnosti od eventualnog transfera, ukoliko sada uloži u njega 400.000 evra (plus plata igrača), koliko Vojvodina potražuje obeštećenje.

Zato nije isključena mogućnost da i krilo "u rotaciji" bude internacionalac, jer u Humskoj svakako nameravaju da, izuzev Bibrasa Natha (a i to nije sto odsto sigurno), promene internacionalce i umesto Žana Kristofa Bajbeka, Makija Banjaka i Sejdube Sume (Asano sam otišao), koji su na prodaju, angažuju tri ili četiri nova fudbalera, na čemu se uveliko radi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stručnjaci

    9. jun 2021 | 11:53

    Stranac od 30 i kusur leta je dobro rešenje a domaći igrač sa 28 godina je već prestareo?! Zanimljivo razmišljanje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA