≫ 

Piksi besneo na Makarića zbog promašaja, pa doživeo prvi poraz na klupi Srbije

Orlovi izgubili od Japana rezultatom 1:0, jedini gol pao početkom drugog poluvremena

  • 82
Srbija - Japan Printskrin; Streamable

Fudbalska reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz otkako je Dragan Stojković Piksi preuzeo selektorsku funkciju, pošto su na Kirin Kupu izgubili od domaćina Japana rezultatom 1:0 (0:0)!

Japan je, bez dileme, bio bolji rival od "okrnjenih" Orlova, mada utakmica definitivno ne može da dobije prelaznu ocenu, a strelac jedinog gola bio je Ito na samom početku drugog poluvremena.

Bila je to uigrana akcija Japanaca posle kornera u 48. minutu, odlično je Ito izbegao ofsajd zamku, a Predragu Rajkoviću nije bilo spasa posle udarca sa nekoliko metara.

U neku ruku, bila je to i kazna domaće selekcije za promašaj Milana Makarića u 43. minutu. Promašaja zbog kog je i sam Piski bio besan, te je onako ljutito bacio masku na teren. Nema sumnje da je to najbolja šansa koju je Srbija imala, a Makarić je sa 10-12 metara šutirao pored gola - loše!

Stojković je Makarića na poluvremenu ostavio na klupi, što je uticalo i na pormenu formacije s obzirom na to da je Joveljić ostao kao jedini špic. I on je u 41. imao solidnu priliku, kada je i od Piksija dobio aplauze za udarac za 20-ak metara...

To je praktično bilo sve što je Srbija uradila na ovbom meču, dok su Japanci u drugom poluvremenu dali još jedan gol. Međutim, Onaivu je bio u ofsajdu u trenurtku kada je ubacio loptu u mrežu.

Priliku da zaigra na ovom meču imao je i doskorašnnji napadač Partizana Takuma Asano koji je proveo na terenu poslednjih 20-ak minuta, a imao je i dve poluprilike u finišu.

Što se tiče reprezentacije Srbije, Piksi je imao sreće protiv Jamajke kada ga je Strahinja Pavlović spasio prvog poraza na klupi Orlova. Ovoga puta, u 5. zvaničnom meču "pognute glave" napušta meč. Zanimljivo je i to da Srbija do sada nijednom nije sačuvala mrežu otkako je Stojković na klupi, što je generalno trend koji se već duže vreme ponavlja.

SRBIJA - JAPAN 0:1 (0:0)

(Ito 48)

Srbija: Rajković, Pavlović, Spajić, Mitrović (Čestić 72), Terzić, Gudelj, Maksimović (Ilić 79), Grujić (Petković 46), Jović (Gavrić 58), Joveljić, Makarić (Vulić 46)

Japan: Gonda, Taniguči, Muroja, Ueda, Nagatomo, Morita, Hašimoto, Furuhaši, Minamino, Ito (Asano 76), Kamada.

Video: Piksi baca magiju na treningu, a Gudelj gleda i ne trepće: Selektor pokazao kakav je mađioničar!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drekavac

    11. jun 2021 | 14:19

    Da su tri dana igrali ne bi dali gola, eto vam "nasa deca".

  • Selektor

    11. jun 2021 | 14:33

    To je samo prvi u nizu Biće tu još više poraza.

  • alo

    11. jun 2021 | 14:00

    Japan sa prvim timom a srbija sa nekim c timom sta komentarisete vi ovde samo cekate da pljuete nekima nista neodgovara. I bolje da se u ovakmim utakmicama daje sansa nekim igracima koji mozda nikada nece zaigrati za reprezentaciju nego na ozbiljnim utakmicama ko sto je bio slucaj kod tumbakovica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA