≫ 

Partizan počeo pripreme za novu sezonu: Reprezentativci stižu kasnije, čekaju se i pojačanja

Prvi tim počeo pripreme u sportskom centru bez zvaničnog protokola, koji je odložen dok svi ne budu na okupu

  • 9
FK Partizan

Foto: FK Partizan

Kao da je finale Kupa Srbije bilo "juče", nije bilo previše odmora za fudbalere Partizana, koji su su se ovoga jutra okupili u svom sportskom centru u Zemunu i počeli pripreme za novu sezonu. Okupljanje je ovoga puta proteklo bez zvaničnog protokola, obraćanja struke i čelnika, jer su iz Humske odlučili da sačekaju kompletan sastav kako bi najavili ambicije za narednu takmičarsku godinu.

Trener Aleksandar Stanojević je na spisak uvrstio 26 igrača, uključujući i momke koji su se vratili sa pozajmica, dok će se nosioci igre iz prošle sezone i reprezentativci priključiti saigračima 20. juna.

FK Partizan

Foto: FK Partizan

U pomenutoj grupi igrača su Nemanja Jović, Lazar Pavlović, Nikola Štulić, Igor Vujačić, Bibras Natho, Siniša Saničanin i Sejduba Suma. Nešto kasnije, ali pre pomenutog 20. juna ekipi će se priključiti internacionalci Žan Kristof Bajbek i Maki Banjak.

Što se povratnika sa pozajmica tiče, obavezu da se jave imali su Bojan Matić (Atromitos), Petar Gigić i Periša Pešukić (Novi Pazar), kao i Savo Arambašić (Metalac).

Takođe, trener Stanojević će u narednim danima odlučiti ko će od igrača iz omladinske škole biti priključen prvom timu na pripremama, ne računajući golmana Matiju Gočmanca i napadača Marka Milovanovića, koji su u sastavu od prvog dana.

FK Partizan

Foto: FK Partizan

Naravno, uporedo sa redovnim aktivnostima klub iz Humske radi i na angažovanju pojačanja, pa će pored pomenutog Saničanina i Danila Pantića, čiji su transferi realizovani, crno-beli dopuniti spisak sa još tri internacionalca na pozicijama zadnjeg veznog, krila i napadača, na čemu se uveliko radi.

Uz, biće naravno i aktivnosti u kontrasmeru, očekuje se da neki igrači transferima "rasterete" spisak, ali i platni fond, odnosno dopune klupsku kasu, koja je važna za normalno funkcionisanje kluba.

Na spisku za "rasterećenje" su, odavno je poznato, Žan Kristof Bajbek, Maki Banjak, Sejduba Suma, Saša Zdjelar (...) i još nekolicina igrača, ukoliko se, naravno, pojave adekvatne ponude.

FK Partizan

Foto: FK Partizan

Fudbaleri koji se ne izbore za status ili stručni štab ne bude računao na njih u prethodnom periodu, biće prosleđeni na pozajmice.

Na spisku koji je za danas sastavio trener Stanojević nalaze se sledeći igrači: Vladimir Stojković, Nemanja Stevanović, Aleksandar Popović, Matija Gočmanac, Maki Banjak, Marko Živković, Aleksandar Miljković, Rajko Brežančić, Ivan Obradović. Slobodan Urošević, Denis Stojković, Saša Zdjelar, Nikola Terzić, Miloš Jojić, Lazar Marković, Nikola Čolić, Nikola Lakčević, Aleksandar Lutovac, Milan Smiljanić, Žan Kristof Bajbek (stiže uskoro), Marko Milovanović, Bojan Matić, Petar Gigić, Periša Pešukić, Savo Arambašić.

Video: Stanojević vrlo kratak posle izgubljenog Kupa: Bila je dobra utakmica! Mogla je da ode na obe strane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Papilon

    14. jun 2021 | 13:38

    Malo sam bio zabrinut ali sada sam se smirio kada sam video da su na spisku za novu sezonu Lola, Markec, Joja i Bajbek.

  • rezim

    14. jun 2021 | 14:54

    Ako se rijesite sume..avidim da je otpisan po necijem naredjenju..onda nam ne gine da se borimo za peto mjesto...treba da se otarasimo izdajnika..da nam neko kaze ..sta se desilo u kupu..zasto je sklonjen suma koji je bacio medalju zasto je natko drazna 80 min na klupi..zato je jojic tukao penal...mjesec je prosao od kupa a objasnjenje nema..znamo ko je trazio da ne igraju zato..izdajnici marssss iz partizana..

  • Mile

    14. jun 2021 | 16:22

    Lola i dalje igra fudbal... sta reci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA