Ne vredi što je Mesi čarobnjak: Postigao "lepoticu" iz slobodnjaka, Čile došao do boda posle penala

Opet je Argentina kiksnula kad ne treba, na startu Kopa Amerike

  • 4
Lionel Mesi

Foto: Tanjug / AP

Šta bi Argentina da nema Lionela Mesija? Pa, za početak verovatno ne bi uzela nijedan bod na otvaranju Kopa Amerike, a za nešto više debata ostaje potpuno otvorena. Magični igrač Barselone postigao je fantastičan gol iz slobodnog udarca koji je na kraju bio dovoljan za remi, pošto su Čileanci u drugom poluvremenu uspeli da izjednače nakon penala – 1:1 (1:0).

Bila je to vatrena utakmica dva velika rivala. Argentina jeste bila bolja, imala je kvalitetnije šanse pred golom Čilea, ali je na kraju kako to obično biva uspela da prospe sakupljeno.

A to sakupljeno bilo je zlata vredno. Nakon što su u uvodnim minutima šanse za gol propustili Lautaro Martinez i Nikolas Gonzales, usledio je jedan jedini – Lionel Mesi. Argentinac je stao kod lopte kod jednog slobodnjaka u 33. minutu, ona je bila postavljena na nekih 25 metara od gola i – bum.

Zalepršala je kroz vazduh i završila i u gornjem desnom uglu. Magija.

 

Već do kraja poluvremena videli smo omanju VAR kontroverzu, pošto je jedan igrač Čilea igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a sudija Vilmar Roldan rešio je posle pregledanja snimka da ipak ne dosudi kazneni udarac za plavo-bele. Međutim, već na startu drugog poluvremena, glavni arbitar je pokazao na belu tačku ali na drugoj strani.

Opet je Roldan bio u centru pažnje, većao je dugo da li da dosudi penal nakon jednog oštrog i neopreznog starta u kaznenom prostoru, a na kraju je presudio da postoji dovoljno elemenata za kazneni udarac. Preuzeo je loptu Arturo Vidal, pogodio je prečku, ali na njegovu ogromnu sreću Eduardo Vargas je utrčao na pravo mesto i vratio je u gol za izjednačenje.

 

Sasvim logično i očekivano, Argentina je do kraja utakmice preuzela inicijativu i želela je da dođe do pobede. Najbolju šansu za tako nešto propustio je Nikolas Gonzales u 80. minutu utakmice kada je šutirao malo preko gola. Ko mu je namestio taj šut? Pa, Lionel Mesi. A iako je utakmica produžena za čak sedam minuta, još jedan gol, koji bi bacio tas na vagi na neku od strana, nismo videli.

 

Video: Čuju se trubači Dejana Petrovića i Bože pravde: Proslava titule za pamćenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Messi Messi Messi

    15. jun 2021 | 04:28

    Nije realno više šta ovaj čovek radi.Ali nema nikakvu ama baš nikakvu pomoć od saigraca ni u Barsi ni u Argentini.Dribla,kreira sanse,asistira,daje slobodnjake....Sta vredi kad odbrana sve uprska.Mozes ti Mesi da daš i tri slobodnjaka na meču, dzabe brate moj,odbrana će primiti 4 gola i ćao.Ode mast u propast.

  • Messi GOAT

    15. jun 2021 | 03:45

    Sastav Argentine na ovoj Kopi:Mesi+10 igrača koji su došli na letovanje u Brazil.

  • posebna rubrika

    15. jun 2021 | 02:43

    isto kao sto ima rubrika za euro treba da ima i rubrika za kopa amerika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA