Kampanja "ženski fudbal" pozitivno odjeknula u Srbiji i UEFA

Sjajan odziv na akciju Fudbalskog saveza Srbije

  • 1
Nika Tošić

Foto: Telegraf

Kampanja Fudbalskog saveza Srbije za promociju ženskog fudbala pozitivno je odjeknula u Srbiji i UEFA. Pohvale pljušte sa svih strana, što od sportske javnosti, što od javnih ličnosti u Srbiji.

Kampanju je UEFA ocenila kao “briljantnu” a Olimpijski komitet kao “sjajnu” , a podrzana je i od strane Ministarstva sporta.

Kampanju je prvi podržali selektor Dragan Stojković Piksi, a brzo su se priključile i muzičke zvezde.

Među prvima je to uradila najveća zvezda Balkana Jelena Karleuša, čija ćerka Nika učestvuje u kampanji. Brzo je stigla podrška i od njenih koleginica Marije Šerifović i Nataše Bekvalac. Sve tri su borci protiv bilo kog vida diskriminacije.

Osim njih, prvog dana u borbi za osnaživanje ženskog fudbala su dali i reprezentativci Srbije, Stefan Mitrović, Uroš Račić i Strahinja Pavlović. A akciju je podržao i Miloš Ninković, čije obe ćerke treniraju fudbal.

Od ostalih javnih ličnosti podršku su dali glumac Andrija Milošević, pevač Nenad Knežević Knez, a podrška je stigla i od njihovih koleginica Tamare Milutinović i Andreane Čekić.

Dea Đurđevic, populatna TV voditelka je bila sastavni deo kampanje jer je i sama, kao devojčica trenirala fudbal, pa se njena podrška podrazumevala.

Ženski fudbal

Printskrin: Instagram.com

Ženski fudbal

Printskrin: Instagram.com

Ženski fudbal

Printskrin: Instagram.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA