≫ 

Mesi oborio još jedan rekord, Vidal dao autogol posle afere s prostitutkama

Pobeda nad Paragvajem donela je Gaučosima prolaz u narednu rundu Kopa Amerika

  • 0
Argentina, Lionel Mesi, Papu Gomez

Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Argentine plasirali su se u četvrtfinale Kopa Amerika, pošto su pobedom od 1:0 nad Paragvajem osigurali dovoljnu bodovnu zalihu da i matematički više ne mogu da budu ugroženi, dva kola pre kraja grupne faze takmičenja.

Jedini gol na meču postigao je Alehandro Papu Gomez, koji je u 10. minutu iskoristio sjajnu asistenciju Di Marije, izašao sam pred golmana Paragvaja, a onda "bocnuo" loptu i prebacio čuvara mreže Paragvaja za, ispostavilo se, konačnih 1:0.

Argentina je pred sam kraj poluvremena postigla još jedan gol, ali je on posle VAR-a poništen zbog ofsajda.

Ono što je obeležilo ovaj meč jeste i novi rekord Lionela Mesija, koji je zaigrao za Argentinu 147 meč u karijeri, čime je izjednačio prethodni rekord koji je bio u vlasništvu Havijera Maskerana.

I sam Maskerano je Mesiju čestitao na ovom rekordu, a već na narednoj utakmici Mesi će ga prestići i postaće apsolutni rekorder Argentine.

U drugom meču, Urugvaj i Čile su remizirali 1:1. Poveli su Čileanci sjajnim golom Vargasa u 26. minutu, a izjednačenje Urugvaju doneo je Luis Suarez u 66. minutu, nakon što se dobro snašao u kaznenom prostoru posle kornera u duelu sa Arturom Vidalom. Iako je negde upisan i Vidal kao strelac autogola, utisak je da do njega ne bi došlo da nije bilo udarca Suareza.

Ipak, ovo će dodatno da se odrazi na Vidala, koji je u jeku skandala zbog informacije da je sa Garijem Medelom u hotel doveo prostitutke, pa je u Čileu izbio ozbiljan skandal u reprezentaciji.

Urugvaj je silovito napadao posle izjednačenja, ali nije uspeo da zabeleži pobedu, pa je tako trenutno Čile na drugom mestu iza Argentine sa pet bodova, dok je treći Paragvaj sa tri boda. Urugvaj ima jedan, a Bolivija je za sada bez bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Mesi unezveren u kolima dok su ga navijači okružili

I Česi i Englezi su prošli dalje, pa večeras (21.00) igraju za prvo mesto (mada u slučaju poraza i pobede Hrvata i jedni i drugi mogu i na treće mesto, ali opet idu dalje). Kvota na Češku je 5,60, na iks 3,60, a na Englesku 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Češka - Engleska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA