≫ 

Fudbaler Partizana nije došao na pripreme, Stanojević ga otpisao: "Sad je svejedno da li će da dođe"

Trener crno-belih o pojačanjima, statusu stranaca, ambicijama kluba i glavnim ciljevima ove sezone

  • 24

Trener Aleksandar Stanojević razgovarao je s novinarima na početku priprema Partizana i istakao je da klub radi sve da mu već na startu omogući sve igrače na raspolaganju, i nada se da će najavljena inostrana pojačanja za koja je Miloš Vazura rekao da stižu u neredna 3-4 dana doći možda već narednog dana.

- Ne smemo da pogrešimo sa napadačem, mora da bude proveren. Da imamo neku sigurnost. Istina je za ta dva igrača o kojima je pričao direktor, nadam se da će doći pre tih najavljenih tri-četiri dana, ja očekujem sutra, možda preksutra. Tu smo, ide u dobrom pravcu, ja sam srećan da smo doveli slobodne igrače na vreme. Fali nam štoper, ako ode Banjak, doveli smo neke mlade igrače, ja sam uvek za to da ako možemo nekog mladog, da zadržimo. Imate i igrače koji imaju ponude, Zjdelar i Lazar Marković, ja bih voleo da ostanu, ali ako odu, tu ćemo tražiti igrače.

Objasnio je Stanojević i na čemu se radilo poslednjih dana, posebno na uvođenju u rad novajlije Saničanina.

- Radili smo neke specifične stvari, malo kondiciju, Saničanina malo uvodimo u rad, to je bilo ključno, priprema za ozbiljan rad, polako ulazimo u ritam, očekujemo uskoro dolazak ostalih igrača, Natho dolazi sutra, kao i Suma.

Osvrnuo se na dolazak Danila Pantića i Siniše Saničanina.

Danilo Pantić, Vazura, ugovor

Foto: FK Partizan

- Danila Pantića je vratio njegov kvalitet, može da igra na više pozicija, na boku i u veznom redu, stalno se godinam već traži, stalno je bio na pozajmicama ali uvek sa nekom obavezom prema Čelsiju, sada ima miran status, ne želim da ga opterećujem velikim očekivanjima, ali očekujem da postigne 6-7 golova, to sam mu zamerio prošle sezone što je dao samo jedan gol. Saničanin je reprezentativac BiH, zna našu ligu, ima levu nogu, dobar je u skoku, možemo da igramo sa tri pozadi.

- Mi postižemo dosta golova, 2,5 po utakmici, rotiramo igrače stalno, nema standardnih, kada se završi sezona podvučemo crtu koliko je ko postigao golova. Imali smo dosta igrača koji su postigli dosta golova, ali nam fali završni čin. Formaciju ćemo menjati, to je samo raspored igrača, ali znaćemo poslednjeg dana kada svi igrači budu tu, ali sigurno ćemo ubaciti još jednu formaciju.

Najavio je Stanojević i rastanke sa nekolicinom igrača.

- Tu je sigurno 7-8 igrača koji neće biti sa nama na pripremama. Ja sam pričao sa svima otvoreno. Sa nekima sam pričao koji su tražili razgovor, sa nekima nisam, ali pričaćemo otvoreno.

Bajbek otpisan, Banjak "pomilovan", Suma mora da se izbori za minutažu

 

163. Večiti Derbi

Maki Banjak u duelu sa Falćinelijem; Foto: Nikola Tomić

Upitan da li je i Banjak jedan od onih koji će biti precrtani, naročito zbog neprofesionalizma na u finalu Kupa kada je odbio izmenu, Stanojević ističe da je imao razumevanja u toj situaciji.

- Vi znate da što se tiče discipline ja sam tu radikalan, sečem tu. Ali imam opravdanja za njega, igrao se derbi, on je stranac koji je očekivao da će igrati, umesto njega sam uveo Ostojića, koji je odigrao odlično. I onda sam želeo poslednji minut da ga ubacim, ali on kao profesionalac je trebalo da ispuni to. Ali ja to ne shvatam kao neki veliki problem, on je sve vreme bio profesionalan na treninzima. Da li će ostati, ima nekih ponuda, ide u pravcu da ode. Stvarno je veliki profesionalac, možeta da dođete na svaki trening, otvoreni su treninzi i da se uverite - rekao je Stanojević.

Kada su ostali stranci u pitanju, Bajbeka je sa druge strane potpuno otpisao, a sada se nije ni pojavio na prozivci, Natho je siguran, a Suma mora da se izbori za status i minutažu.

Žan kristof Bajbek, FK Partizan

Foto: MN Press

- Natho je tu, nije sporan. Dovodimo gore dva napadača, jedan će biti klasičan, drugi igra po boku i sredini. Jasno vam je u kom smeru ide, Bajbek je stalno bio u povredama i psihički i fizički, zakasnio je, nije se pojavio na pripremama sad. Suma ima status, ja nijednog momenta neću da se odričem Sume, da li će imati minutažu, to zavisi od njega. Imamo i Banjaka, ako ostane možemo da igramo sa tri, ako ode, nemamo nikakav problem - rekao je Stanojević, koji je dodatno prokomentarisao Bajbeka.

- Došao ne došao, svejedno je. Prvo, ovo što nije došao na vreme mora da se reši. Da li će imati minutažu? Neće iz dobro poznatog razloga. Suma i Banjak, videćemo koliko će biti zadovoljni minutažom.

Sejduba Suma

Foto: MN Press

I Stanojević je prokomentarisao zajedničko saopštenje Partizana i Zvezde.

- Sve što ide dobro i loše ide iz Partizana i Zvezde. Ovo je nešto što zajedno treba da napravimo nešto dobro. Ako se pojavi VAR, treba da idemo u dobrom smeru. jer mi najviše dižemo pritisak na suđenje. Mislim da uz saradnju na višim instancama, oko stranaca, oko bonusa, mislim da mi moramo da se konsultujemo svi, jer imamo najviše stranaca, to je nama najvažnije.

Stanojević ističe i da ne podržava bonus pravilo.

- Slažem se, nikad ne bih ograničavao, ali razumem klubove koji na silu prave neku zaradu. Oću da prevarim stranog poslodavca ili šta? Mi smo finale Kupa igrali sa dva bonusa, iako nismo morali. Pokazali smo da nismo na silu nešto radili.

Kaže i da za igrače koji su bili na pozajmicama neće biti mesta za povratak.

- Teško će se u ovom momentu izboriti za status, ali sačekajmo sutra za spisak, da ne ispadne da govorim vama pre nego njima. U ovom trenutku nemamo realnu osnovu da se neko vrati.

Stanojević za kraj ističe da je Evropa prioritet uz napad na titulu.

- To nam je svima u klubu prioritet uz bobru za titulu. Ali prvo je najvažnije da je klub doveo igrače na vreme, što je vrlo teško, jer imate i EURO, vrlo je teško dovesti u ovom momentu igrače. Na nama u struci je da uradimo naš deo onda. Ali biće urađeno sve što treba, a onda ćemo videti u kom smeru će ići - zaključio je Aleksandar Stanojević.

Video: Vučelić imao važnu poruku za igrače: Dođu tako sušne godine, neka vas ne obeshrabre kritike medija

I Česi i Englezi su prošli dalje, pa večeras (21.00) igraju za prvo mesto (mada u slučaju poraza i pobede Hrvata i jedni i drugi mogu i na treće mesto, ali opet idu dalje). Kvota na Češku je 5,60, na iks 3,60, a na Englesku 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Češka - Engleska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rezim

    22. jun 2021 | 11:44

    Halo TROJANC ne igraj se sa SUMOM..zano da iz zvezde traze da ga oteras , Ali zapamti , navucices jos veci bijes navijaca nakon sto ste prodali kup i stimali prvenstvo opajdari...suma je Bog

  • Ixa

    22. jun 2021 | 12:00

    Шамрок Штаноје просипа глупости

  • Dorcolci

    22. jun 2021 | 12:28

    Samo NACO I SUMA vrede. A ostali i uprava napolje. Novi tim. Koji Miljko, Ostoja Smiljanjic. Njih i jos nekoliko najuriti. I upravu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA