≫ 

Šta će biti sa klincima Partizana? Štulić na pozajmicu, trio ima obavezu da igra i za omladince

Posle konsultacija trenera prvog tima, kluba i čelnika omladinske škole neke odluke su jasnije

  • 2
FK Partizan Nikola Štulić Foto: partizan.rs

Odmah po povratku Partizana sa priprema i trodnevnog predaha ekipe, trener Aleksandar Stanojević i čelnici omladinske škole, na čelu sa Vanjom Radinovićem, uz saglasje kluba, održali su sastanak na kome je definisan status mladih igrača koji su priključeni radu prvog tima u Sloveniji.

Neki od njih će biti zadržani u najjačoj selekciji, ali uz uslov, neki će, pak, morati na pozajmice, jer se ili nisu dokazali ili trenutno nema prostora za adekvatnu minutažu. No krenimo redom...

Na pozajmicu će morati Nikola Štulić (19), koji je sezonu i po bio prvotimac crno-belih, s tim da je u prvih nekoliko meseci uporedo igrao i za omladinsku selekciju i dobijao priliku u prvom timu- Dobro je počeo, no, u minulih nekoliko meseci je bila primetna stagnacija, iako je kod Stanojevića redovno dobijao svoje minute.

Kako trenutno stvari stoje, veći prostor će se dati Marku Milovanoviću, a zastupnici Štulića insistiraju da "kaljenje" bude u nekom inostranom klubu, uz mogućnost da se u dogovor upiše i otkupna klauzula.

Što se tiče četvorice momaka, koji su ovoga leta prošli pripreme sa prvim timom (svojica su i zimus bila uz ekipu u Turskoj), stvari stoje ovako...

Centralni defanzivac Mateja Đorđević (18) je danas potpisao profesionalni ugovor na tri godine i on ostaje uz najjaču selekciju, s tim što će igrati i mečeve za omladinsku selekciju, kada ne bude bilo prostora u prvom timu.

FK Partizan Samed Baždar Foto: partizan.rs

Isto važi i za napadače Sameda Baždara (17) i pomenutog Marka Milovanovića (17), koji su tokom rada u Sloveniji pokazali da su buduće "zlatne koke" kluba iz Humske, ali kako bi nastavili sa pravim razvojem, treniraće uz prvi tim, a po potrebi igrati mečeve za omladince.

Drugi mladi štoper Luka Subotić (18) je u protekloj sezoni branio boje Teleoptika u Srpskoj Ligi Beograd, što znači da je bio deo seniorskog fudbala i u Humskoj su odlučili da ga ponovo proslede na pozajmicu, ali ovoga puta u Superligu ili Prvu ligu Srbije, kako se ne bi osetio degradirano ukoliko bi bio vraćen među vršnjake u omladinskoj selekciji.

FK Partizan Luka Subotić Foto: partizan.rs
FK Partizan Marko Milovanović Foto: partizan.rs

Kada su čuvari mreže u pitanju, postoji ideja da Lazar Slavković (19), koji je proteklu sezonu branio u Teleoptiku, a sada je priključen prvom timu na pripremama, bude, baš kao i Subotić, pozajmljen nekom od klubova iz Prve ili Superlige Srbije, a da njegovo mesto među "optičarima" zauzme mladi Matija Gočmanac (17).

Ipak, to je samo načelna ideja, odluke o čuvarima mreže će biti donošene u dogovoru sa trenerima prvog tima i omladinske škole i shodno dešavanjima u prelaznom roku (mogući odlazak Vladimira Stojkovića u Saudijsku Arabiju).

Video: Paklene vežbe Partizanovog NBA pojačanja pred dolazak u Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA