≫ 

Čuka ima "zlatnu koku", Jovanović sa dva gola "okrenuo" Voždovac i poništio golčinu Milojevića

Brđani otvorili sezonu pobedom nad Voždovcem 2:1

  • 0
đorđe jovanović Foto: MN Press

Fudbaleri Čukaričkog starovali su pobedom na startu nove sezone u Superligi, savladali su Voždovac 2:1 u vrlo interesantnoj predstavi na Banovom Brdu u kojem su navijači videli sve što fudbal čini opijumom za mase: preokret, evrogol, crvene kartone, lepe poteze i napadački fudbal. Nažalost, i rasistički ispad navijača Voždovca.

Centralna figura meča bio je napadač domaćeg tima Đorđe Jovanović, sa dva gola je rešio utakmicu i doneo svom timu prvu "trojku" u sezoni.

Nastavio je bivši igrač Partizana tamo gde je stao minule sezone, pokazao je da će i ove biti udarna pesnica "Brđana" i potencijalna nova "zlatna koka" kluba koji je poslednjih godina postao sinonim za dobar njuh kada su u pitanju napadači.

Gosti danas nisu pokazali sav svoj potencijal, nisu ni mogli, jer su već u 9. minutu zaradili crveni karton zbog "vruće glave" Aleksandra Stanisavljevića, pa su u nastavku bili primorani da se brane, ali ne i da se odbrane i izvuku pozitivan rezultat u malom gradskom derbiju.

Ipak, pamtiće gosti sa ovog meča najefektniji trenutak u režiji Nemanje Milojevića, fantastičan gol u 16. minutu, koji će sasvim sigurno ući i u užu konkurenciju za gol kola, nedelje ili čak i godine.

Ipak, brojčano slabiji, gosti su već do poluvremena kapitulirali, Jovanović je pogodio za 1:1 pred kraj prvog dela meča, koje je, nažalost, proteklo u senci rasističkih povika navijača Voždovca za napadača domaćeg tima Kembela.

Sa tribina su se čuli majmunski krici, pa je meč morao da bude prekinut dok se primitivci nisu utišali. Neverovatno je da su i posle toga ostali na tribini. Što se tiče Kembela, on je zamenjen na poluvremenu.

Nasatavak je doneo daleko bolju igru Čukaričkog, očekivanu ofanzivu i novi gol Jovanovića, ta pobedu i tri boda na startu sezone.

Video: Sramne scene odmah na početku Superlige: Navijači Voždovca majmunskim kricima provocirali Kembela

Petak

Čukarički - Voždovac 2:1

Crvena zvezda - Vojvodina 20:00

Subota

TSC - Novi Pazar 18:55

Proleter - Partizan 21:00

Nedelja

Spartak - Radnički 18:55

Mladost - Radnički 1923 21:00

Ponedeljak

Radnik - Metalac 18:55

Napredak - Kolubara 21:00

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA