≫ 

Igrao je na 3 kontinenta, blistao u Srbiji, pa položio u Španiji za trenera s "desetkom"

Sećate li se Ranka Despotovića? Uradio je nešto što mnogi španski fudbaleri nisu...

  • 1
Ranko Despotović Despotović (levo) i Damir Kahriman; Foto: MN press

Sećate li se Ranka Despotovića? Srpski centarfor koji je nosio dresove Loznice i Mačve, a kasnije bio i golgeter Vojvodine iz koje je otišao u Španiju, pa u Japan i Australiju, napravio je dobru i relativno uspešnu karijeru.

Daleko ispod radara, Despotović je nastavio da bude onakav kakav je bio tokom cele karijere, tih i nenametljiv, nikada se nije gurao u prvi plan, a najčešće je govorio samo o fudbalu i golovima.

Takva skromnost, pokazalo se milion puta u sportu nije vrlina, pa se otuda i ne zna mnogo o post-igračkom životu čoveka koji je ovih dana oduševio sve na Iberijskom poluostrvu.

Naime, Ranko Despotović je po završetku igračke karijere 2016. godine nastavio da živi u Mursiji i da se školuje za trenera.

Nedavno je dobio profi licencu u Španiji, a dilomirao je sa „desetkom“. I to nije sve, još neverovatnije zvuči informacija da je Ranko Despotović na svakom ispitu dobio „desetku“.

Dakle, prosek u Španiji, na jednoj od najpriznatijih trenerskh škola na svetu mu je 10.

Mnogi ljubitelji fudbala u Španiji ističu da ne znaju da li je neki španski as uspeo da napravi takav uspeh, ali se zna da je Srbin Ranko Despotović to uspeo.

Zanimljivo je i da Ranko, pored srpskog, tečno govori i španski, engleski i japanski jezik, što samo ide u prilog činjenici da uz fudbal nije zapostavio obrazovanje.

Video: Ludnica u Lučanima: Mirić golom u 99. minutu doneo pobedu Kragujevčanima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    19. jul 2021 | 20:15

    znaci uskoro preuzima nacionalnu selekciju umesto piksija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA