≫ 

Evrogol Dače Pantića i šampionski "poker" crno-belih: Partizan izudarao Voždovac i vežbao za Rusiju

Još jedna impresivna partija i pobeda crno-belih - 4:0 (2:0)

FK Partizan - FK Voždovac

Foto: partizan.rs/Sandić foto

Ako se po Voždovcu forma poznaje, Partizan ide spreman i raspucan na evropsko gostovanje u Sočiju. Tome u prilog i činjenica da su crno-beli na svom stadionu razbili "zmajeve" sa 4:0, uz golove Rikarda Gomeša, Aleksandra Šćekića, Filipa Holendera i Danila Pantića, ali više od rezultata trenera Aleksandra Stanojevića mora da raduje igra i pristup celog tima tokom svih 90 minuta u kojima je publika u Humskoj mogla da uživa.

Kada ekipa pobeđuje u nizu, kako to Partizan čini na početku tekuće sezone, onda je nivo samopouzdanja igrača takav da ni promene u sastavu, a bilo ih je za meč sa Voždovcem u režiji trenera Aleksandra Stanojevića, ne utiču ni na igru, niti na kompletan utisak koji ekipa ostavlja na terenu.

Zato se u prvih 45 minuta duela sa "zmajevima", koji bi u nekoj bliskoj prošlosti verovatno bili Sizifov posao, nije ni osetio umor od teškog evropskog gostovanja Dunajskog Stredi, štaviše, crno-beli su izgledali sveže, ubedljivo i uradili su sve ono što im je olakšalo posao i dovelo do rezultata, koji je garantovao mirnu završnicu i ritam koji im odgovara.

Tek što je prošlo početno ispitivanje snaga, u trajanju od jedva desetak minuta, a u kojima su gosti koliko-toliko i dobro stajali na terenu, Partizan je iskoristio prvu grešku u postavljanju odbrane i kaznio Voždovac.

Naravno, pukotinu u poslednjoj liniji je uočio Bibras Natho, koji je sa 40-tak metara poslao loptu preko odbrane "zmajeva", koju je Rikardo Gomeš spremno dočekao, sve vreme brinući o ofsajd poziciji. Napadač je lagano primirio loptu grudima, odložio na slabiju levu nogu i pogodio sam ugao - 1:0.

Za trenutak, sudija Milan Mitić sa pomoćnikom nije bio siguran da li je Rikardo u nedozvoljenoj poziciji, ali je na asitenciju VAR tehnologije gol priznat i počelo je veliko slavlje u Humskoj.

Kada je led probijen, Partizanu je posao bio znatno olakšan, jer se i u igri Voždovca osetio daleko veći respekt i strah da se krene unapred, ukoliko izuzmemo samo jednu dobru situaciju u kojoj je Pantović izbio pred golmana Nemanju Stevanovića (19. minut), no, nije uspeo da uputi završni udarac.

Već u jednom od sledećih napada, domaćin je ponovo kaznio Voždovčane i praktično već tada rešio pitanje pobednika. Igrao se 22. minut, na desnom boku su kombinovali Marko Živković i Filip Holender, koji je upustio sjajan centaršut na peterac, a Aleksandar Šćekić posle 40 metara sprinta i praćenja akcije dobio loptu pravo na glavu - 2:0.

Od tog momenta na terenu je postojao samo jedan tim - Partizan, koji je kontrolisao loptu na polovini Voždovca i konstantno napadao, tražeći način da još neki put zatrese mrežu gostiju. Malo je nedostajalo da to učini Jović, posle kombinacije sa Uroševićem na isteku pola časa igre, a isti igrač je desetak minuta kasnije (na pas Natha) ponovo bio neprecizan.

Do kraja prvog dela, Voždovac je uspeo da uputi dva udaraca i to preko Milosavljevića i Vujinovića, ali nijedan nije bio pretnja Stevanoviću, niti je išao u okvir gola.

Svestan činjenice da je rezultatski gotovo bezbrižan, a da ga u četvrtak očekuje daleko teži rival od Voždovca, Stanojević je već na poluvremenu izvršio dvostruku izmenu, ostavljajući u svlačionici Natha i Jovića (ušli Pavlović i Pantić).

Međutim, ritam igre Partizana ne da nije splasnuo, već naprotiv, tim je delovao još agresivnije i takav pristup je naplatio posle samo nekoliko minuta u nastavku. Ovoga puta Rikardo Gomeš je izuzetnu partiju "oplemenio" asistencijom i to tako što je u petercu, iskosa, prvo lako izbacio Mijailovića, a potom spojio sa golom Filipa Holenedra na tri metra od gola - 3:0.

Nije to zaustavilo domaćina, nastavili su crno-beli da "melju" Voždovčane, koji nisu uspevali da iznesu loptu dalje od svog kaznenog prostora i samo ih je VAR spasao od nove kapitulacije u 61. minutu, kada je posle "sitnog veza" domaćina na malom prostoru ispala cela odbrana Roganovog tima, ali je gol Rikarda poništen, jer se Aleksandar Šćekić pre toga našao u ofsajdu.

Ubrzo je Stanojević izvršio još tri izmene, pružajući priliku Smiljaniću, Lutovcu i mladom Milovanoviću. Ni posle toga crno-nisu postustali, nastavili su da "grizu" za svaki pedalj terena, svaku loptu i nagrada je ubrzo ponovo zasluženo stigla.

Ovoga puta crno-beli su, tačnije Danilo Pantić, izborili prekršaj iz tranzicije na 30-tak metara od gola golmana Prekovića- Loptu je namestio upravo Pantić ipostigao jedan od najlepših golova od početka sezone u Superligi - 4:0.

Malo je nedostajalo da se ubrzo posle četvrtog gola i Lutovac upiše u strelce posle jedne u nizu grešaka odbrane Voždovca, ali je udarac veziste domaćina izblokiran u poslednjem momentu, iako je Preković već bio savladan i na zemlji.

U smiraju meča, ritam je prirodno malo opao, međutim, odnos snaga se nije menjao, igralo se sve vreme na polovini Voždovca, koji je prema prikazanoj igri, gledajući i prilike koje Partizan nije realizovao, čak i dobro prošao u Humskoj sa četiri gola u mreži.

FK Partizan - FK Voždovac

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Partizan - Voždovac 4:0 (2:0)

 

Stelci: Rikardo 10, Šćekić 22, Holender 53, Pantić 70

Stadion: Partizana.

Gledalaca: 4.000.

Sudija: Milan Mitić.

PARTIZAN (4-2-3-1):  Stevanović - Živković, Ostojić, Vujačić, Urošević - Zdjelar (od 60. Smiljanić), Šćekić - Holender (od 60. Lutovac), Natho (od 46. Pantić), Jović (od 46. Pavlović) - Rikardo (od 60. Milovanović).

VOŽDOVAC (4-2-3-1): Preković - Lasickas, Mijailović, Milović (od 75. Cvetković), Hajdin (od 60. Ivezić) - Purtić, Milojević (od 82. Cvetićanin) - Bogdanović, Milosavljević, Pantović (od 60. Perošević) - Vujnović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA