≫ 

Lester osvojio prvi trofej sezone u Engleskoj: Siti pao "sa kreča", Ihenačo doneo Komjuniti šild!

Nejtan Ake je bio tragičar

  • 0
Lester, Keleči Ihenačo Foto: Tanjug / AP

Prvi trofej u Engleskoj ove sezone pripao je Lesteru! Fudbaleri popularnih Lisica savladali su Mančester siti u čuvenom Komjuniti šildu. Iako trofej sam po sebi ne znači mnogo pobedniku, Vardi i družina će sigurno biti i više nego zadovoljni što peharom otvaraju takmičarsku godinu - 1:0 (0:0).

Očekivalo se nešto više od prvog velikog dvoboja engleskih timova u sezoni. Tradicionalni Komjuniti šild u kojem se sastaju timovi pobednici Premijer lige i FA Kupa iz minule sezone doneo nam je veoma tvrdu igru na obe strane. Siti je na teren istrčao u oslabljenom sastavu, a Lester je "pucao" punim oružjem.

U takvom rasporedu snaga, krenulo je ipak bolje po Mančester siti koji je pretio u šestom minutu preko Ilkaja Gundogana, koji je šutirao iz slobodnog udarca pravo u golmana Kaspera Šmajhela. Samo desetak minuta kasnije je svoj udarac isprobao i Džejmi Vardi, pa i Ajoze Perez zajedno sa njim, ali su Građani "preživeli".

Do kraja poluvremena smo ponovo u glavnoj ulozi gledali "snajpera" Lester sitija, koji je u 45. minutu utakmice imao još jednu veliku šansu, ali je golman Stefen koji je bio između stativa gola Mančester sitija sprečio gol.

Lester, Keleči Ihenačo Foto: Tanjug / AP

Drugo poluvreme bilo je zaista nesadržajno, sve do pred poslednja tri minuta. Kada se činilo da ćemo gledati penale, usledio je upravo jedan udarac iz ugla koji je rešio sve. Nejtan Ake je "zgrešio", Ihenačo je preuzeo odgovornost i pogodio za vođstvo.

Ispostaviće se da je ono bilo nenadoknadivo, jer je Sitiju za nešto više preostala samo nadoknada vremena. To će reći da su Lisice osvojile prvi trofej u novoj sezoni Premijer lige.

Video: Tufegdžić doveo Spartak u prednost u Lučanima, odbrana Mladosti rano poklekla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA