Dao 2 gola za 6 minuta, pa poslao jaku poruku Čuki pred Hamarbi: Igrajte kao svaka velika ekipa!

Luka Stojanović ne zaboravlja svoj bivši klub i dodaje da bi Brđani trebalo u revanšu Lige konferencija da igraju na rezultat

  • 0
Luka Stojanović Foto: MN Press

Obeležio je Luka Stojanović, nekadašnji vezista Čukaričkog, prethodnu noć u MLS - kada je sa dva gola za šest minuta doneo trijumf svom Čikago Fajeru protiv Njujork Red Bula (2:1).

Luka je ujedno i najbolji strelac tima ove sezone, a nedugo posle sjajne partije zbog koje je izabran i za igrača utakmice, Stojanović je dao intervju za klupski sajt Brđana kojima je dao savet za revanš protiv Hamarbija u četvrtak.

- Gledao sam mečeve protiv Voždovca, Sumgaita i Hamarbija. Posebno me je oduđevila igra i pobeda protiv Šveđana. Ali, momci ne treba da putuju u Stokholm kao favoriti, već da govore na terenu, da se tamo izbore za plasman u narednu rundu. Smatram da im je neuspeh protiv Kolubare dovoljna opomena da zbiju redove. A plasman u plej-of bi zaista bio istorijski uspeh za klub, posle bi moglo da se razmišlja i o grupnoj fazi Lige konferencija - rekao je Stojanović i dodao:

- Ipak, znam kako u klubu rade, znam da je u fokusu sad samo revanš meč protiv Hamarbija. Dobar deo igrača ima iskustvo protiv Moldea od pre dve sezone, tada smo odoleli u Norveškoj, a možda se malo i „zaleteli“ i previše otvorili u revanšu, što nas je koštalo eliminacije. Čuka sad treba da pre svega zatvori prilaze svom golu i da kao svaka velika ekipa igra na rezultat.

Pohvalio je Stojanović i Upravu kluba sa Banovog brda.

- Veoma dobro znam kako ljudi u Čukaričkom rade. Ali, uvek me neke stvari iznova oduševe. Predsednik Obradović, direktor Matijašević i njihovi saradnici su ponovo napravili sjajan posao. Iskreno, skoro da nisam ni čuo za Aleksu Jankovića, a zaista me je oduševio na startu sezone. Uvek je Čukarički imao takve igrače, ranije su doveli Ovusua, pa Birmančevića, oni sada imaju adekvatnog naslednika, prelepo je gledati tog momka u belo-crnom dresu.

Što se tiče partija u MLS, Luka je rekao:

- Taj prvi pogodak, to su moje pozicije, uvek pokušavam da šutiram kad mi se odatle ukaže prilika. Čini mi se da je taj rani gol i „prelomio“ utakmicu, usmerio je u pravcu naše pobede. Potom je stigao i drugi gol u osmom minutu, mnogo mi znači sve ovo. Iskreno, pomalo sam i neočekivano zaigrao, a sve je ispalo super. Nije me bilo u timu u prethodnom periodu, trener je promenio taktiku, sada sam se vratio. Uželeo sam se fudbala, potrebno mi je da imam utakmice u nogama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA