≫ 

Najveća Zvezdina "misterija" startnih 11 - ko menja Gelora Kangu?

Njegoš Petrović najbliži startnih 11, tu je i Krstičić

  • 8
Gelor Kanga Foto: Marko Jovanović

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković siguran je da revanš u Tiraspolju neće doneti previše različit stil igre Šerifa u odnosu na duel u Beogradu, pa tako možemo pretpostaviti da neće biti previše pomerenja u linijama crveno-belih.

Drugi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona odigrava se na glavnom stadionu Šerifovog kompleksa (19 časova), a šef struke srpskog šampiona za najveći zadatak vodi izostanak Gelora Kange.

Kanga je u vezi igrao sa Sanogom, pa će ta kockica morati kvalitetno da se popuni sa neka tako defanzivanim, ali ni previše ofanzivnim igračem. Videlo se da moldavski predstavnik ume i te kako da istrči kontru, da su štoperi Zvezde u pojedinim trenucima ostajali na vetrometini.

Tu će Sanogo ponovo imati veliku ulogu da spreči nadiranje u liniji pre poslednje, samo što je u prvoj utakmici bio opterećen kartonom još od 26. minuta.

Pored njega bi najbolje pasao Njegoš Petrović i vrlo je moguće da će on istrčati od prvog minuta, a druga opcija je Nenad Krstičić koji od povratka u redove Zvezde jako retko pokazuje onaj kvalitet koji mu je bio svojstven u prvom mandatu.

Nema vremena baš za eksperimentisanje u ovim momentima, El Fardu Ben će ponovo tražiti šansu sa klupe, sve ostalo bi bilo preveliko tumbanje formacije.

Čini se da će Stanković ovoga puta startovati sa Milanom Gajićem umesto Marka Gobeljića na desnom beku, a da bi priliku mogao da dobije i Miloš Degenek umesto Radovana Pankova koji ne oduševljava svojim igrama u poslednje vreme.

Miloš Degenek, Dejan Stanković, Nemanja Milunović Foto: MN Press

Degenek je odlično odradio svoj deo posla protiv Napretka u domaćem prvenstvu, korigovao ne tako sjajnu predstavu svojih kolega iz vezne i ofanzivne linije, ali i pokazao da se odlično slaže sa Aleksandrom Dragovićem u štoperskom tandemu.

Leva strana odbrane u vidu Dragovića i Rodića je sigurna, a neće biti ni iznenađenja u napadu. Teška artiljerija je odmarala protiv Kruševljana, pa će se u punom arsenalu predstaviti publici u Tiraspolju.

Predviđeni sastav Zvezde: Borjan, Gajić, Degenek, Dragović, Rodić, Sanogo, Petrović (Krstičić), Falko, Ivanić, Katai, Dioni.

(Izveštač Telegrafa iz Moldavije, Miloš Bećagović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja bih

    10. avgust 2021 | 11:47

    Postavio Dragovica, bolji je vezista od i jednog drugog.

  • Messi

    10. avgust 2021 | 13:58

    Pankova u spic krenulo mu ive sezone,a u vezu Srnica trenutno bolji od Krsticica i Nikolica

  • Nebojsa

    10. avgust 2021 | 13:12

    Gajic,Dragovic,Degenek,Rodic,Nikolic,Sanogo,Ivanic,Katai,Ben,Dioni ! 🔴⚪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA