≫ 

Stanojević: Kao da smo ušli u Ligu šampiona!

- Gubili smo, vraćali se, penali, odbranjen penal…stvarno je emocija bila velika - kazao je Stanojević.

  • 25

Video: Aleksandar Stanojević i golman Stevanović posle izbacivanja Sočija na penale i prolaska dalje

Trener Partizana Aleksandar Stanojević nije krio oduševljenje nakon pobede nad Sočijem u kvalifkacijama za Ligu konferencija.

Hteo bih da mojim igračima čestitam na karakteru, verovali su u sebe, igrali do maksimuma. Imali smo problema pre utakmice. Hvala navijačima koji su verovali u nas. Ovo je prolaz dalje, ali način na koji smo prošli, karakter ovih igrača, sve to daje zadovoljstvo i dozu samopouzdanja – rekao je Stanojević.

Kako je završnica uticala na vas, delovali ste prilično zamišljeno?

Dosta problema imamo, videćemo šta ćemo da radimo za Metalac. Ovo je jedna posebna emocija, kao da smo ušli u Ligu šampiona a ne u plej-of Lige konferencije. Gubili smo, vraćali se, penali, odbranjen penal…stvarno je emocija bila velika. Zato je utakmica drugačija, donela nam je neko posebno zadovoljstvo, a realno, ništa posebno još nismo uradili.

Koliko je promenilo to što Pantića nije bilo na terenu?

U poslednjem minutu zagrevanja osetio je bol i nije mogao. Imali smo Lutovca koji je trebalo da počne danas. Imali smo mnogo problema. Na kraju smo uspeli da zatvorimo utakimicu. Sve ovo nas je ojačalo.

Partija Lazara Markovića bila je izvanredna?

Nosio nas je Marković, ovo mu je najbolja utakmica! Vratio se na staro, bio je direktan, konkretan. Svaka mu čast, mnogo nam znači.

Koliko su izmene remetile izbor izvođača penala?

Neke su bile prinudne, Marković i Holender su tražili izmene, Holender jeste bio predviđen da šutira, ostali nisu. Ispalo je sve na kraju kako treba – zaključio je Aleksandar Stanojević, trener Partizana.

Junak penal serije, golman Nemanja Stevanović nije skidao osmeh sa lica.

Pokazali smo karakter, dva puta smo gubili i uspeli da se vratimo. Pokazali smo da smo kao jedan. Bog nas je pogledao i uspeli smo da prođemo. Igramo sada sa dobrim Portugalcima, ali sa borbenošću koja nas krasi od početka možemo da se plasiramo u grupu. Pobedu posvećujemo Lutovcu kome je nažalost danas preminuo otac – kaže golman Stevanović.

Kako ste se osećali kada ste ušli u 111. minutu?

Svi smo mi heroji. Nije prvi put, ulazio sam i na derbiju. Šef je verovao u mene, svi smo vojnici Partizana, moramo biti spremni da damo sve od sebe. Ispalo je odlično i prošli smo dalje -zaključio je Stevanović.

Video: Delirijum u Humskoj, Stevanović odbranio penal, a Vujačić obezbedio prolazak dalje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    13. avgust 2021 | 07:54

    Kao da ste usli u LS, a niste, nego liga konfederacija...

  • Realan

    13. avgust 2021 | 07:21

    Za vas ovo i jeste Liga sampiona. Druze katastrofa ste. Nije ni Zvezda mnogo bolja al takav je srpski fudbal. Od igle pravimo lokomotivu. Treba da bude sramota i jedne i druge…

  • MilanT

    13. avgust 2021 | 07:30

    Pa eto,neka bude kao da ste usli u Ligu Sampiona... 🤣🤣🤣🤣🤣 Cirkus klub!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA