Nove promene u fudbalskim pravilima, zbog ovoga će se dosta ređe pokazivati na belu tačku

Razrešene su neke nedoumice kada je u pitanju igranje rukom u kaznenom prostoru

  • 5
Igranje rukom Foto: Printscreen / Arena Sport

Gledali smo tokom prethodnih nekoliko sezona svakakve bizarne situacije u vodećim evropskim ligama, a koje su bile vezane za igranje rukom u kaznenom prostoru. Sudijama je nekada bilo potrebno i po pet-šest minuta da utvrde da li je reč o jedanaestercu ili ne, ali će im nakon novog pravila rad biti utoliko olakšan.

Naime, nenamerno ili slučajno igranje rukom u kaznenom prostoru će biti suđeno kao penal samo ukoliko isti igrač koji je to učinio postigne gol. Ako drugi igrač to učini ili se stvori šansa posle igranja rukom, igra će biti nastavljena.

Naravno, preostaje još slobodno sudijsko uverenje oko toga da li je igranje rukom slučajno ili namerno. Ono što je jasno jeste da se ovime "eliminišu" napucane lopte iz blizine, kao i diranje lopte dok igrač pada ili se nalazi u nezgodnom položaju na zemlji.

Postoji nada da će na ovaj način biti ubrzana igra, pošto će svakako dosta manje vremena odlaziti na provere u sobi gde se nalaze sudije za video tehnologiju.

Bajern je veliki favorit da opet uzme Bundesligu, a imaće priliku da to i pokaže u prvom kolu jer večeras (20.30) gostuje jednom od najozbiljnih izazivača Menhengledbahu. Kvota na dvojku je 1,70, na keca čak 4,70, a na GG3+ 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Menhengladbah - Bajern.

Video: Milojević: Deki je doktor fudbala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sirogoj

    13. avgust 2021 | 10:57

    ..nenamerno ili slučajno igranje rukom u kaznenom prostoru će biti suđeno kao penal samo ukoliko isti igrač koji je to učinio postigne gol.. Da li je nekome jasno šta ste ovim hteli da kažete? Penal se svira kada igrač igra rukom u svom šesnaestercu,dakle u fazi odbrane.. O kakvom postizanju gola vi pričate?

  • Pojašnjenje

    13. avgust 2021 | 11:21

    Objašnjeno svaka čast, ko igra rukom a ko daje gol?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA